آشنایی با قالب نیوجرسی مفصلی و قیمت خرید آن

امروزه با گسترش شهرها و لزوم ارتباطات، راه های شهری و برون شهری توسعه یافته اند و مبحث ایمنی در بزرگراه های کشور از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. از میان انواع موانع بتنی، قالب نیوجرسی مفصلی یکی از پرکاربردترین قالب بتنی نیوجرسی محسوب می شود. وزارت راه، مسکن و شهرسازی با ارائه نقشه ها و دستورالعمل های کنترل کیفی به تولید کنندگان مانع نیوجرسی سعی دارند تا حفاظ های بتنی با کیفیت بالا را در اختیار بگیرند و از آنها برای جداسازی خطوط راه ها و کاهش خسارات در صورت برخورد خودرو به موانع استفاده کنند.

نیوجرسی مفصل دار یکی از جدیدترین موانع بتنی مورد استفاده در سطح جاده های سراسر کشور به شمار می آید که باید به صورت استاندارد طراحی و تولید شود. در این مقاله قصد داریم تا شما را با موانع بتنی مفصلی نیوجرسی و خرید آن بیشتر آشنا کنیم. بنابراین توصیه می کنیم تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

آشنایی با قالب بتنی نیوجرسی

موانع بتنی با عنوان قالب بتنی نیوجرسی برای چند خطه کردن و هدایت مسیر وسایل نقلیه مورد استفاده قرار می گیرد که از قطعات پیش ساخته قابل اتصال نر و ماده تشکیل می شوند. قالب های بتنی نیوجرسی در انواع طرح ها و مدل ها طراحی و تولید می شوند و از مهمترین کاربردهای این موانع بتنی، می توان به هدایتگر مسیر رفت و آمد خودرو در بزرگراه و اتوبان، جلوگیری از انتشار آتش، هدایت رودخانه و سیل بند و موانع موقت اشاره کرد.

مهمترین کاربرد حفاظ نیوجرسی بتنی یا پلاستیکی مربوط به جداسازی مسیرهای جاده و حفاظ کناری جاده های پیچ و خم می شود که توسط وزارت راه و ترابری یا شهرداری مناطق کشور مورد استفاده قرار می گیرد و برای اولین بار در دهه 50 میلادی توسط اداره راه و شهرسازی ایالت متحده آمریکا در ایالتی به نام نیوجرسی ( New Jersey State )  مورد استفاده قرار گرفت و از آن به بعد مانع نیوجرسی نامیده شد.

(تصویر شماره 1)

انواع موانع نیوجرسی

همانطور که گفته شد، موانع نیوجرسی غالبا توسط وزارت راه و شهرسازی و با هدف ایمن سازی بزرگراه ها و اتوبان ها مورد استفاده قرار می گیرند. این موانع بر اساس نوع کاربرد و نقشه ارائه شده توسط کارخانه های تولید کننده با متریال مختلف ساخته می شوند. موانع نیوجرسی از لحاظ روش ساخت و نوع متریال به 3 دسته مانع بتنی نیوجرسی، مانع بتن مسلح نیوجرسی و مانع پلاستیکی تقسیم می شوند و از لحاظ نوع اتصال به 3 نوع مانع نیوجرسی بتنی مفصل دار، مانع نیوجرسی بدون اتصال و مانع نیوجرسی کام و زبانه دسته بندی خواهد شد. حال قالب نیوجرسی مفصلی یکی از جدیدترین جداکننده راه های کشور به شمار می آید که به منظور توسعه پایدار و افزایش ایمنی راه های شهری و برون شهری مور استفاده قرار می گیرند.

(تصویر شماره 2)

آشنایی با قالب نیوجرسی مفصلی

قالب بتنی نیوجرسی که بر اساس نقشه و استانداردهای مورد تایید وزارت راه، مسکن و شهرسازی طراحی و تولید می شوند در انواع مدل ها با توجه به کاربرد ساخته خواهند شد. یکی از موانع بتنی جدید و مورد تایید اداره راه و ترابری، قالب نیوجرسی مفصلی محسوب می شود که به صورت مانع بتنی مسلح برای جداسازی لاین های چپ و راست بزرگراه ها، اتوبان ها و آزاد راه ها مورد استفاده قرار می گیرد. این قالب نیوجرسی مفصلی از  قطعات پیش ساخته تشکیل شده اند که توسط مفصل به صورت نر و مادگی به یکدیگر متصل می شوند.

مهمترین هدف بکارگیری قالب نیوجرسی مفصلی در مسیر رفت و آمد خودروها را می توان به افزایش ایمنی در هنگام برخورد وسیله نقلیه به مانع عنوان کرد که شیب ملایم لبه موانع از واژگونی و پرتاب خودرو ممانعت خواهد کرد.

قالب نیوجرسی مفصلی

اجزای تشکیل دهنده قالب نیوجرسی مفصلی

مفصل قالب نیوجرسی یکی از انواع موانع بتنی محسوب می شود که از اجزا و متعلقات مختلفی ساخته شده است. از جمله اجزای تشکیل دهنده قالب نیوجرسی مفصلی، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بدنه قالب نیوجرسی
  • درپوش قالب نیوجرسی
  • شاسی قالب
  • جک دو پیچ
  • اتصالات مفصلی
  • بولت و میان بولت
  • مهره
  • قید اندازه نگهدار

(تصویر شماره 4)

اولین استفاده از قالب نیوجرسی مفصل دار

قالب نیوجرسی مفصلی که به منظور چند خطه کردن مسیر راه های شهری و برون شهری و افزایش ایمنی خودروها در هنگام بروز سوانح مورد استفاده قرار می گیرد. در کشورمان ایران برای نخستین بار در آزاد راه تهران- قم توسط اداره راه، مسکن و شهرسازی مورد استفاده قرار گرفت. به منظور اجرای این طرح از 1400 قطعه بتنی مفصلی با طول هر قطعه 6 متر استفاده شد. هزینه اجرای این طرح در آزاد راه تهران به قم به نقل از مدیریت راهداری استان قم چیزی بالغ بر 1.800.000.000 تومان بوده است که شامل هزینه های طراحی، تولید، حمل و نصب قطعات بتنی در مسیر راه بوده است.

استفاده از قالب نیوجرسی مفصلی در بزرگراه ها و اتوبان ها به این دلیل می باشد که در لحظه خروج وسایل نقلیه از سطح سواره جاده میزان خسارات به حداقل مقدار ممکن برسد و از واژگونی خودرو جلوگیری کند.

(تصویر شماره 5)

انواع قالب نیوجرسی مفصلی

قالب نیوجرسی مفصلی که یکی از پرکاربردترین حفاظ های پیش ساخته بتنی به شمار می آید در 2 نوع متداول طراحی و تولید می شود که عبارتند از:

1- نیوجرسی مفصلی 4 متری (قالب متوسط)

  • طول: 4 متر
  • ارتفاع: 1 متر
  • عرض تاج: 20 سانتی متر
  • عرض پاشنه: 70 سانتی متر
  • وزن مانع: 3400 کیلوگرم

2- نیوجرسی مفصلی 6 متری (قالب بزرگ)

  • طول: 6 متر
  • ارتفاع: 1 متر
  • عرض تاج: 20 سانتی متر
  • عرض پاشنه: 70 سانتی متر
  • وزن مانع: 4700 کیلوگرم

مشخصات نیوجرسی مفصلی 4 متری و نیوجرسی مفصلی 6 متری مطابق آیین نامه بیان شده است. همچنین این قالب های بتنی نیوجرسی با توجه به نقشه ارائه شده توسط وزارت راه و شهرسازی و منطبق بر مشخصات فنی مورد تایید این اداره توسط کارخانه های تولید کننده موانع بتنی ساخته خواهند شد.

(تصویر شماره 6)

استانداردهای نیوجرسی بتنی مفصل دار

قطعات پیش ساخته بتنی که برای توسعه جاده ها و مسیر رفت و آمد وسایل نقلیه مورد استفاده قرار می گیرند باید استانداردهای لازم را دریافت کنند. از جمله استانداردهای قالب نیوجرسی مفصلی، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مجوز وزارت راه، مسکن و شهرسازی
  • مجوز DIN  آلمان
  • مجوز GS20
  • استاندارد MN5  مفصل نیوجرسی
  • تاییدیه آزمایشگاه رازی

اداره راه و ترابری به منظور افزایش کیفیت تولید موانع بتنی به ارائه دستورالعمل کنترل کیفی به سازندگان اقدام کرده است و اعطای گواهینامه فنی حفاظ بتنی نیوجرسی را برای رسیدن به هدف خود در نظر گرفته است.

ساخت و اجرای مفصل قالب نیوجرسی

همانطور که گفته شد، حفاظ های بتنی توسط شرکت های تولید کننده با توجه به نقشه و آیین نامه ساخته می شوند. به طور کلی ساخت قالب نیوجرسی به 4 روش ایستاده، برگردان، اتوماتیک و درجا انجام خواهد شد. حال تولید قالب نیوجرسی مفصلی به صورت مفصل های 2 تکه و 3 تکه با آلیاژهای خاصی صورت می گیرد که به صورت قطعات نر و ماده به یکدیگر متصل می شوند.

ساخت قالب نیوجرسی مفصلی با سیستم برگردان چرخشی در مقایسه با قالب لولایی، ساده، برگردان ثابت به هزینه های بیشتری نیاز دارد. این قالب ها پس از مونتاژ در کارخانه به واحد تولید برای بتن ریزی ارسال می شوند. دهانه بازتر این نوع قالب ها سبب شده است تا بتن ریزی راحت تر انجام شود و میزان حباب کمتری در بتن ایجاد شده و سرعت بتن ریزی در مقایسه با مدل های دیگر افزایش یابد.

(تصویر شماره 7)

قیمت مفصل نیوجرسی

مصالح مورد استفاده در ساخت قالب نیوجرسی مفصلی بر اساس نوع کاربرد متفاوت خواهد بود. حال در ساخت قالب مفصل نیوجرسی مطابق ضوابط مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از سیمان پرتلند تیپ 1 و 2، سنگدانه مطابق استاندارد ملی ایران، افزودنی های مختلف به صورت پودر و مایع، آب مطابق استاندارد، میلگرد استاندارد A3  با مقاومت کششی بالا و مفصل مقاوم استفاده می شود که مرغوبیت مصالح و متریال به کار رفته در ساخت موانع نیوجرسی و نوع نقشه بر قیمت مفصل نیوجرسی تاثیرگذار خواهد بود.

قالب مفصل نیوجرسی با توجه به مقاومت، استحکام و ماندگاری و سایز قالب از قیمت های متفاوتی برخوردار می باشد و هزینه تهیه و ساخت قالب نیوجرسی مفصل دار به نوع قالب بندی نیز مرتبط می باشد. بنابراین فاکتورهای بسیاری در تعیین قیمت مفصل نیوجرسی موثر خواهد بود.

خرید و فروش مفصل نیوجرسی

شرکت های بسیاری در زمینه تولید و ساخت انواع نیوجرسی استاندارد در ابعاد و اشکال متنوع مشغول فعالیت می باشند که وزارت راه، مسکن و شهرسازی با ارائه نقشه و ضوابط به این شرکت ها، می تواند ثبت سفارش قالب نیوجرسی مفصلی را انجام دهد.

حفاظ های بتنی نیوجرسی پس از طراحی و تولید باید تمام مراحل واحد کنترل کیفیت(QC)  و واحد تضمین کیفیت (QA) را پشت سر بگذارند تا در نهایت قالب نیوجرسی مفصل دار با کیفیت بالا و استاندارد لازم را به بازار عرضه کنند.

مسئولین اداره راه و ترابری و افراد عادی به منظور خرید قالب بتنی نیوجرسی مفصلی می توانند درخواست محافظ بتنی را به شکل و طرح دلخواه خود و با متریال پیشنهادی به شرکت سازنده ارائه دهند تا مانع بتنی نیوجرسی مطابق نیاز  آن ها طراحی و تولید شود. بنابراین به منظور ثبت سفارش و ارسال نقشه های مدنظر خود، می توانید شرکت تولید کننده معتبر را شناسایی کنید و به ثبت سفارش اقدام نمایید.

(تصویر شماره 8)

ارسال دیدگاه

پست های مرتبط