راهنمای جامع خرید جک سقفی

جک سقفی یک نگه‌دارنده موقت است که تا زمان سفت شدن بتن سقف به‌کارگیری و به‌عنوان جک‌های حمایتی شناخته می‌شود. این تجهیزات برای جلوگیری از ریزش سقف در فرآیند ساخت ضروری هستند. جک‌های ساختمانی، که همچنین بانام جک‌های آرماتوربندی یا قالب‌بندی نیز شناخته می‌شوند، در انواع سقف‌های بتنی مانند تیرچه بلوک، یونولیت و وافل به کار می‌روند.

جک ساختمانی پس‌از نصب، به تیرهای افقی متصل می‌شوند و می‌توانند در موقعیت‌های مختلف، نظیر تنظیم دیوارها یا ستون‌ها و همچنین مهار فشارهای جانبی در دیوارهای یک طرفه و تثبیت قالب‌های فونداسیون، مورد استفاده قرار گیرند.

جک سقفی چیست؟

جک سقفی یا جک ساختمانی وسیله‌ای بوده که برای نگه‌داشتن و حمایت بار ناشی از سقف‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. در هنگام ساخت سقف یک ساختمان، وجود تکیه‌گاه ضروری است تا از سقوط آن جلوگیری شود.

تمامی انواع سقف‌ها، از‌جمله طاق ضربی، تیرچه بلوک، یونولیت و وافل، برای حفظ استحکام و پایداری به یک نگهدارنده نیاز دارند که جک‌های سقفی به‌خوبی این وظیفه را انجام می‌دهند. به‌ویژه در مورد سقف‌های بتنی، اهمیت استفاده از جک ساختمانی بسیار بیشتر احساس می‌شود.

انواع جک سقفی

جک­‌ سقفی ساختمان در وزن­، اندازه و طرح­‌های مختلفی تولید شده و کاربردهای مختلفی نیز دارند. از‌جمله زیر پودر‌ها، تیرچه‌ها، سقف‌های دال بتنی، شاقول کردن و سایر موارد. شما بنا بر نیاز خود هر نوع جک ساختمانی را که بخواهید می­‌توانید خریداری کنید.

جک سقفی صلیب دار ثابت

راهنمای جامع خرید جک سقفی

جک سقفی صلیبی ثابت به‌عنوان یکی‌از پرکاربرد‌ترین و متداول‌ترین انواع جک‌ها در صنعت ساخت‌و‌ساز شناخته شده که در قسمت صلیب ثابت است. حدود 90درصد از جک‌های تولید شده در بازار از این نوع هستند.

طول صلیب این جک‌ها معمولا 75 سانتی‌متر و از قوطی 3*5 سانت یا نا‌ودانی فابریک ساخته می‌شود. درصورتی‌که صلیب از قوطی 3*5 سانت باشد، از قوطی 2*2 به‌صورت مورب به‌عنوان بازو و نگهدارنده استفاده می‌شود. در مورد نا‌ودانی فابریک، لوله‌ای با قطر 3 سانت و ضخامت 2.5 میلی‌متر به‌کار برده می‌شود.

جک سقفی صلیب دار متحرک

تنها ویژگی متمایز جک صلیبی متحرک نسبت به جک صلیبی ثابت، قابل حرکت بودن قسمت صلیب است. در جک‌های صلیب متحرک، امکان جداسازی صلیب وجود دارد و می‌توان آن را به یک جک سقفی ساده تبدیل کرد. این نوع جک‌های‌ ساختمانی دارای نقاط قوت و ضعف هستند. از جمله مزایای آن‌ها، قابلیت تبدیل به جک ساده که در برخی شرایط کارایی بهتری دارد.

اما در مقابل، یکی‌از معایب این جک‌ها به‌دلیل عدم جوش دادن صلیب به لوله بالایی، ممکن است دچار لق زدن و عدم تعادل شوند که این مشکل در موارد خاصی ایجاد چالش می‌کند. درحال‌حاضر، این مدل جک ازنظر تولید، کاربرد و تقاضا در وضعیت مناسبی قرار ندارد.

جک ساده

در بخش بالایی جک‌های ساده، از ورق‌هایی با ابعاد 11 در 11 سانتی‌متر و ضخامت 5 میلی‌متر به‌کار برده می‌شود. به‌منظور افزایش کارایی و سهولت استفاده، معمولا در 2 یا 4 گوشه این ورق‌ها حفره‌هایی ایجاد می‌کنند تا بتوان با عبور سیم از این سوراخ‌ها، جک‌ها را به‌خوبی ثابت کرد. جک سقفی ساده عموما برای زیر تیر‌ها به‌کار نمی‌رود و در دیگر نقاط ساختمان مانند زیر تیرچه‌ها یا برای تراز کردن ستون‌ها و دیوار‌ها استفاده می‌شود.

جک سقفی عراقی یا جک سقفی U

راهنمای جامع خرید جک سقفی

جک عراقی که به‌اصطلاح به جک U شکل نیز شناخته می‌‌شود، بیشتر در ساختمان‌سازی‌‌های کشور عراق به‌کاربرده می‌شود. از این جک نیز به‌عنوان یک تکیه‌گاه برای تحمل فشار بتن‌ریزی سقف استفاده می‌‌شود، که از تخریب سقف هنگام بتن ریزی جلوگیری کند.

با ‌توجه ‌به ارتفاع سقف اندازه جک عراقی نیز متفاوت است. این یکی‌از ویژگی‌های جک عراقی بوده که در ارتفاع مورد نظر قابل تنظیم است. ‌از عوامل دیگری که می‌تواند روی قیمت جک سقفی عراقی تاثیر گذارد بتشد اندازه جک بوده، که هر چه اندازه جک بزرگ‌تر باشد قیمت آن نیز بیشتر خواهد بود.

جک سقفی دست دوم

کیفیت جک‌های سقفی نکته‌ای حیاتی است که نباید نادیده گرفته شود. این تجهیزات باید توانایی لازم برای تحمل وزن سقف را داشته و در زمین‌های ناپایدار، استوار بمانند .با اینکه جک‌ سقفی ساختمان از مقاومت بالایی برخوردار بوده، انتخاب ضخامت و قطر مناسب آن‌ها باید براساس ویژگی‌های خاص هر پروژه انجام شود.

‌به‌دلیل ساختار محکم و دوام بالا، جک‌های سقفی می‌توانند برای سال‌های طولانی مورد استفاده قرار گیرند. به همین دلیل، خرید‌و‌فروش جک‌های دست دوم در بازار رایج است.

جک‌های دست دوم نیز دارای استحکام مطلوبی هستند، اما درصورت سنگینی سازه درحال ساخت، توصیه می‌شود از جک‌های نو استفاده شود. شرکت فنی مهندسی فیدارفولاد به‌عنوان تولیدکننده جک‌های سقفی با‌کیفیت و مقاومت عالی شناخته شده است. برای آشنایی با سایر محصولات این شرکت، لطفا به صفحه اصلی مراجعه کنید.

ساخت جک سقفی

نحوه ساخت جک سقفی نیازمند مهارت‌های خاصی بوده و تولیدکنندگان به کارگران و صنعت‌گران حرفه‌ای نیاز دارند؛ زیرا با کارگران نیمه‌ماهر نمی‌توان محصول با کیفیتی ارائه داد. برای تضمین کیفیت بالای جک‌ ساختمانی، ضروری است که از بهترین نوع لوله‌های بدون درز استفاده شود.

در انتهای لوله بیرونی جک، یک پیچ تنظیم قرار دارد که با استفاده از باکیفیت‌ترین نوع رزوه ساخته شده است. این پیچ به انتهای لوله بیرونی جوش داده می‌شود و به وسیله سوراخ‌های تعبیه‌شده روی لوله داخلی، امکان تنظیم ارتفاع جک فراهم می‌شود. جک‌های سقفی از 4 قسمت مجزا تولید می‌شوند.

  • قسمت بالای جک، لوله نری
  • قسمت پایین جک، لوله مادگی
  • سرجک
  • رزوه جک
  • کفی جک

لوله نری جک

لوله نری که در بخش بالایی جک سقفی قرار دارد، معمولا دارای قطر 6 سانتی‌متر و ضخامت 2.5 میلی‌متر است. در این لوله‌ها، سوراخ‌هایی به فاصله 10 سانتی‌متر از یکدیگر ایجاد شده‌اند که برای تنظیم ارتفاع جک مورد استفاده قرار می‌گیرند. اتصال این لوله‌های نری به لوله ماده ازطریق پین و گوه انجام می‌شود.

لوله مادگی جک

لوله مادگی، که به‌عنوان لوله پایینی جک ساختمانی شناخته می‌شود، معمولا از لوله‌هایی با قطر 5 سانتی‌متر و ضخامت 2.5 میلی‌متر تولید می‌شود. رزوه جک روی این بخش جوش داده می‌شود که ازطریق آن ارتفاع جک‌ها قابل تنظیم است.

سرجک ساختمانی

سرجک‌ها در انواع مختلف تولید می‌شوند. برای مثال، در جک‌های عراقی، سرجک به‌شکل U طراحی شده، در‌حالی‌که در جک‌های صلیبی این قطعات به‌شکل T ساخته می‌شوند. این سرجک‌ها باید مطابق با ابعاد استاندارد ساخته و از کیفیت و مقاومت کافی برخوردار باشند تا بتوانند فشار ناشی از سقف را به‌درستی به رزوه منتقل کنند.

برای تولید جک‌های صلیبی یا T شکل، از پروفیل با ابعاد 30 در 50 به طول 75 سانتی‌متر و 2 شاخه پروفیل 20 در 20 استفاده می‌شود. ابعاد استاندارد برای جک‌های صلیبی 75 سانتی‌متر است و باید از این مقدار بیشتر یا کمتر نشود.

رزوه جک سقفی

راهنمای جامع خرید جک سقفی

رزوه جک سقفی بخش کلیدی جک‌های ساختمانی به‌شمار می‌آید و وظیفه آن تنظیم ارتفاع این جک‌ها است. تمامی فشار‌های ناشی از سقف به قسمت رزوه منتقل می‌شود، بنابراین، کیفیت و استحکام آن در اجرای ایمن و صحیح سازه از اهمیت بالایی برخوردارند.

رزوه جک‌ها معمولا در اندازه‌های 18 و 20 سانتی‌متر با گام‌های 6 و 8 و ضخامت 3 میلی‌متر ساخته و معمولا از چدن یا فولاد تهیه می‌شوند. به‌طور ‌کلی، رزوه‌های 18 سانتی‌متری برای جک‌های سقفی ایرانی و رزوه‌های 20 سانتی‌متری برای جک‌های صادراتی به‌کار می‌روند.

دندانه‌های این رزوه‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که دارای سایز‌های ریز‌و‌درشت هستند و معمولا رزوه‌های دندانه ریز به‌راحتی باز و بسته می‌شوند و قابلیت پیچ خوردن بیشتری دارند. بهترین ماده برای ساخت رزوه، چدن داکتیل نشکن است. اگرچه مقاومت رزوه‌های مختلف مشابه بوده، اما شاید ازنظر وزن کمی با یکدیگر تفاوت داشته باشند.

کفی جک سقفی

کفی جک از یک ورق فلزی با ضخامت 5 میلی‌متر و ابعاد 11 در 11 سانتی‌متر ساخته شده است. این قطعه در قسمت پایینی جک قرار می‌گیرد و به زمین فشار می‌آورد تا جک به عمق زمین نفوذ نکند. کفی جک معمولا در 2 شکل دایره‌ای و مربعی طراحی می‌شود و اغلب در مرکز آن‌ها یک سوراخ وجود دارد.

ابعاد جک سقفی

جک سقفی یا جک ساختمانی، به‌عنوان پایه‌های موقتی در ساخت سازه‌های بتنی، کارایی زیادی دارد. سایز لوله جک سقفی در 6 اندازه مختلف است که در زیر به مختصر توضیح داده شده است.

  • جک سقفی 3متری: از رایج‌ترین جک های سقفی
  • جک سقفی 3.5 متری: این جک، رایج‌ترین سایز بوده که شامل لوله مادگی به طول 1.5 متر و لوله نری به طول 2 متر است
  • جک سقفی 4 متری: 2 نوع ساختار دارد؛ در نوع اول، هر 2 لوله نری و مادگی به طول 2 متر هستند و در نوع دوم، لوله نری 2.5 متر و لوله مادگی 1.5 متر طول دارد
  • جک سقفی 4.5 متری: شامل لوله مادگی به طول 2 متر و لوله نری به طول 2.5 متر است
  • جک سقفی 5 متری: در این مدل، لوله بیرونی 2 متر و لوله درونی 3 متر است. استفاده از این سایز جک‌ها در ارتفاعات بالا چندان رایج نیست و باید از اسکافلد مثلثی برای ایمنی بیشتر استفاده شود
  • جک سقفی 6 متری: استفاده از این جک‌های فلزی برای ارتفاعات بین 3 تا 4 متر توصیه می‌شود مدل‌های 3.5 متری و 4 متری بیشتر متداول هستند و بیشترین فروش و تقاضا مربوط به این اندازه‌ها است

وزن جک سقفی

براساس وزن، جک‌ سقفی به 2 گروه سبک و سنگین تقسیم می‌شوند. تفاوت وزن آن‌ها ناشی از ضخامت ورق‌های به‌کار رفته در لوله‌های جک است. برای تولید جک‌های سنگین، از ورق‌هایی با ضخامت 2.5 میلی‌متر و برای جک‌های سبک از ورق‌هایی با ضخامت 2 میلی‌متر استفاده می‌شود. جک‌ها براساس وزن و ظرفیت بارگذاری به 2 دسته زیر تقسیم شده‌اند.

جک سقفی سبک

در ساخت جک‌های سقفی سبک، از لوله‌ای با قطر 5 سانتی‌متر برای قسمت بالایی (لوله داخلی) و از لوله‌ای با قطر 6 سانتی‌متر برای قسمت پایینی (لوله خارجی) استفاده می‌شود. ضخامت لوله‌های به‌کار رفته در جک‌های سبک 2 میلی‌متر است.

جک سقفی سنگین

جک‌های سنگین با لوله‌هایی به ضخامت 2.5 میلی‌متر ساخته می‌شوند و قابلیت تحمل بار بیشتری نسبت به جک‌های سبک دارند. انتخاب بین جک سبک و سنگین به شرایط پروژه بستگی دارد؛ در مواردی که بار بیشتری نیاز به تحمل دارد، معمولا از جک‌های سنگین استفاده می‌شود. از آنجا که این جک‌ها سنگین‌ترند، هزینه بیشتری نیز برای خرید آن‌ها باید پرداخت شود.

تفاوت جک سقفی با داربست

جک‌ سقفی و انواع مختلف داربست‌ها به‌منظور ساخت و اجرای سقف‌ها به‌کار می‌روند، اما میان آن‌ها تفاوت‌های قابل‌توجهی وجود دارد. از‌جمله این تفاوت‌ها می‌توان به‌شکل ظاهری متفاوت، قیمت‌های گوناگون و روش‌های اجرای متنوع اشاره کرد.

جک‌های ساختمانی به‌خاطر سهولت در نصب و کاربری آسان، گزینه‌ای مناسب برای سقف‌های با ارتفاع کمتر از 5 متر به‌شمار می‌آیند. در مقابل، برای سقف‌هایی با ارتفاع بیش از 5 متر و نیاز به بتن‌ریزی زیاد، استفاده از داربست الزامی است. همچنین، با ‌توجه ‌به ظرفیت باربری بالا، به‌کارگیری داربست در سازه‌های سنگین به‌جای جک، انتخاب بهتری محسوب می‌شود.

قیمت جک سقفی

قیمت جک سقفی تحت‌تاثیر عوامل متعددی تعیین می‌شود. مشخصاتی نظیر شرکت تولیدکننده، نوع لوله، قطر و ضخامت لوله و وزن کلی جک ساختمانی می‌تواند روی قیمت نهایی آن تاثیر بگذارد.

مهم‌ترین عاملی که در تعیین هزینه جک‌ها نقش دارد، ابعاد، نوع و ارتفاع لوله‌های جک‌ است. به میزان بیشتری که جک سنگین‌تر و از مواد اولیه با‌کیفیت‌تری ساخته شده باشد، قیمت نیز افزایش پیدا می‌کند.

از آنجا که جک ساختمانی از لوله‌های فلزی تولید می‌شود، قیمت آن به نوسانات قیمت بازار فلزات اولیه وابسته است. بنابراین، قیمت جک‌های سقفی نیاز به بررسی روزانه دارد. همچنین ابعاد و جنس مهره و رزوه نیز در تعیین قیمت نهایی جک‌های سقفی موثر هستند. در ‌نهایت، با‌ توجه ‌به پیچیدگی محاسبه هزینه جک‌های سقفی، برای اطلاعات دقیق‌تر می‌توانید، با کارشناسان ما تماس بگیرید.

‌در فیدار فولاد، ما همواره در تلاشیم تا رضایت مشتریان خود را جلب کرده و به‌روزترین قیمت محصولات را به‌صورت روزانه در اختیار شما قرار دهیم. اگر به اطلاعات دقیق‌تری درباره قیمت انواع جک ساختمانی نیاز دارید، می‌توانید با کارشناسان ما ارتباط برقرار کنید.

فروش جک سقفی

فروش جک سقفی به 2 صورت نو و دست دوم توسط شرکت‌ها و فروشندگان مختلف صورت می‌گیرد. فروش جک‌هایی که از مواد با‌کیفیت و بدون آسیب ساخته شده‌اند بلامانع بوده و قطعا قیمت بالاتری نسبت به قیمت جک سقفی دست دوم دارند. اما اگر جک ساختمانی از کیفیت پایین‌تری برخوردار باشد، قطعا مشکلات زیادی را برای خریداران ایجاد می‌کند.

در شرکت فنی مهندسی فیدار فولاد، ساخت جک‌های سقفی با بالا‌ترین سطح کیفیت و مناسب‌ترین قیمت انجام می‌شود. برای کسب اطلاعات بیشتر، لطفا با مشاورین فروش تماس بگیرید.

خرید جک سقفی

راهنمای جامع خرید جک سقفی

به‌عنوان یک پیمان‌کار یا مدیر پروژه‌های عمرانی، باید جوانب و عوامل متعددی را برای انتخاب و تامین مصالح مورد نیاز خود مدنظر قرار دهید. انتخاب جک سقفی نیز از این قاعده مستثنی نیست و باید به‌صورت دقیق و با ‌توجه ‌به جوانب مختلف صورت بگیرد. در هر پروژه عمرانی، خرید مصالح باید به گونه‌ای انجام شود که علاوه‌بر تضمین کیفیت بالا و تسریع در فرایند ساخت، هزینه‌های نهایی را نیز به حداقل برساند.

‌جک‌های سقفی بسته به طراحی و ویژگی‌هایی که دارند، در پروژه‌های گوناگون به‌کار می‌روند. مدل‌های T شکل، که به جک‌های سقفی صلیبی شهرت دارند، در میان جک‌های ساختمانی از تقاضای بالایی برخوردارند. با ‌توجه ‌به موارد مطرح‌شده، کاربری، کیفیت و قیمت جک سقفی برای پیمان‌کاران در فرایند خرید از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

شرکت فنی مهندسی فیدار فولاد با هدف تامین تمامی جوانب نیاز‌های پروژه‌های ساختمانی و عمرانی، تلاش کرده تا انواع جک‌های ساختمانی را با ابعاد مختلف، کیفیت مطلوب و قیمت مناسب ارائه دهد.

‌مواد اولیه استفاده‌شده در جک‌های ساختمانی فیدار فولاد از کیفیت بالایی برخوردار بوده و این موضوع کیفیت نهایی اجرای سازه‌های شما را تضمین می‌کند. لوله‌ها، سرجک‌ها و تمامی اجزای جک‌های سقفی در فیدار فولاد بدون هیچ‌گونه فرورفتگی و درز ساخته می‌شوند.

بنابراین، کیفیت مناسب این جک‌ها از بروز حوادث و مشکلات در هنگام اجرای سازه جلوگیری و ایمنی و امنیت کار را برای کارکنان شما تامین می‌کند. اگر به خرید جک سقفی و همچنین مشاوره برای تعیین نوع و تعداد جک‌های ساختمانی مورد نیاز برای پروژه خود احتیاج دارید، می‌توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.

جمع‌بندی

خرید جک سقفی یکی‌از مراحل مهم در پروژه‌های ساختمانی است که نیاز به‌دقت و آگاهی کافی دارد. با توجه به انواع مختلف جک‌ها، نکات مهم در خرید، و چالش‌های مرتبط با استفاده از آن‌ها، می‌توان به انتخاب بهینه‌تری دست یافت. همچنین، رعایت نکات ایمنی و نگهداری می‌تواند به افزایش عمر مفید جک‌ها و بهبود عملکرد آن‌ها کمک کند. با درنظر گرفتن تمام این موارد، می‌توان از جک‌های سقفی به‌عنوان ابزاری کارآمد و مؤثر در پروژه‌های ساختمانی بهره برد.

سوالات متداول

تفاوت جک‌ سقفی سبک و سنگین چیست؟

جک‌های سبک از لوله‌هایی با ضخامت 2 میلی‌متر و جک‌های سنگین از لوله‌هایی با ضخامت 2.5 میلیمتر ساخته می‌شوند. ظرفیت باربری این 2 نوع جک متفاوت است. برای سقف‌های معمولی با ارتفاع 3 متر، استفاده از جک‌های سبک مناسب است.

برای یک ساختمان 100 متری با سقف تیرچه بلوک به چند جک نیاز است؟

در طراحی سقف‌های تیرچه بلوک، به‌طور تقریبی برای هر مترمربع یک جک لازم است، بنابراین، برای سقف 100 متری به حدود 100 جک سقفی احتیاج خواهید داشت.

تا چه ارتفاعی می‌توان از جک‌های سقفی بهره برد؟

حداکثر ارتفاع مجاز برای استفاده از جک‌ها معادل 3.5 متر است. درصورت نیاز به ارتفاع بیشتر، برای حفظ ایمنی، استفاده از داربست فلزی الزامی خواهد بود.

هر جک قادر به تحمل چه میزان بار است؟

بیشترین باری که هر جک سقفی می‌تواند تحمل کند، 1500 کیلوگرم است.

حداکثر فاصله بین جک‌های سقفی در حین اجرا چقدر باید باشد؟

به ازای هر مترمربع، یک جک استاندارد لازم است. لازم است فشار بتن به‌دقت محاسبه شود؛ اگر فشار وارده بیش از 1.5 تن باشد، باید فاصله بین جک‌ها تا 80 سانتی‌متر کاهش یابد.

 

ارسال دیدگاه

پست های مرتبط