
بستن قالب فلزی بتن به معنای اتصال و محکم کردن قطعات مجزا از جنس فلز به یکدیگر به منظور ایجاد یک ساختار واحد و یکپارچه است. در این مطلب تصمیم داریم به بررسی بستن قالب فلزی بتن بپردازیم و اطلاعاتی مناسب را در این باره در اختیار شما قرار دهیم. برای کسب اطلاعات بیشتر مطالعه این مطلب را از دست ندهید.
انواع روشهای بستن قالب فلزی بتن
قالبهای فلزی را به دو روش عمودی و افقی میتوان بست. بسته به اینکه فرایند بستن قالب فلزی مخصوص بتن به کدام روش انجام گیرد، روش متفاوتی در پیش گرفته میشود.

بستن قالب بتن به شکل عمودی
بستن قالب بتن به شکل عمودی یکی از مهمترین روشهای اتصال قالب محسوب میشود. برای این کار لازم است تا ابتدا محل مورد نظر را به طور کامل آماده نمایید. این کار شامل پاکسازی محل از هرگونه آلودگی، نخاله و ناهمواری است. سپس باید سطح زمین را صاف و تراز کنید. در صورت نیاز، می توانید از شفته یا بتن مگر برای ایجاد یک سطح صاف و یکدست بهره ببرید.
قالبهای عمودی را در محل مورد نظر قرار دهید و از شاقول و تراز برای اطمینان از صاف بودن آنها استفاده کنید. از گوهها و بستهای مناسب برای ثابت نگه داشتن قالبها در جای خود استفاد میشود. ضروری است فاصله بین قالبها را با دقت اندازهگیری و تنظیم کنید تا ضخامت بتنریزی مطابق با نقشه باشد.
پس از نصب قالبها، نوبت به آرماتوربندی میرسد. میلگردهای آرماتور را مطابق با نقشه برش و خم کنید. میلگردها را داخل قالبها قرار داده با استفاده از مفتولهای آنها را به یکدیگر اتصال دهید. بهتر است برای محافظت از میلگردها در برابر خوردگی، از پوشش مناسب استفاده کنید.
بتن را با نسبت مناسب آب، سیمان و ماسه مخلوط کرده و به طور متناوب و به تدریج داخل قالبها بریزید. سپس با استفاده از ویبراتور یا ملات کوب آن را متراکم کنید. در آخرین مرحله نیز از پر کردن کامل قالبها و عدم وجود حفرههای هوا مطمئن شوید.

بستن قالب بتن به شکل افقی
بستن قالب بتن به شکل افقی شباهت بسیاری به روش عمودی دارد. در این روش نیز باید محل مورد نظر از هر گونه آلودگیها ابتدا پاک شود و سپس سطح زمین هموار گردد. در نهایت نیز قالبهای افقی مخصوص در جایگاه مورد نظر قرار گیرد. پس از قرار دادن قالب در جایگاه خود، آرماتوربندی انجام گرفته و بتن درون قالبها ریخته میشود.
نحوه اتصال و بستن قالب فلزی پایه
برای بستن قالب فلزی پایه، ابتدا قالب مورد نظر را به درستی در محل مشخص شده قرار دهید. سپس مطمئن شوید که قالب صاف و تراز شده و هیچگونه ناهمواری یا انحرافی در آن وجود ندارد. پیچ و مهرههای مربوط به قالب را در سوراخهای تعبیه شده قرار داده و دقت کنید که پیچ و مهرهها به درستی در سوراخها قرار گرفته باشند و از لبههای قالب بیرون نزنند.
در مرحله بعدی بایستی از یک آچار مناسب برای سفت کردن پیچ و مهرهها استفاده کنید. پیچ و مهرهها را به طور متناوب و به تدریج سفت کرده تا فشار به طور یکنواخت بر روی قالب اعمال شود. توجه داشته باشید که از سفت کردن بیش از حد پیچ و مهرهها خودداری کنید، زیرا ممکن است به قالب آسیب برسد. در آخرین مرحله نیز لبههای تیز و برنده قالب را با استفاده از نوار چسب یا مواد پوششی مناسب بپوشانید.

مهمترین نکات هنگام بستن قالب فلزی بتن
بستن قالب فلزی بتن یکی از مراحل کلیدی در فرآیند بتنریزی است و انجام صحیح آن برای دستیابی به یک نتیجه باکیفیت و بادوام ضروری است. به همین دلیل ضروری است به نکات زیر توجه داشته باشید:
- قبل از بستن قالب، باید آن را به دقت تراز و شاقول کرد. این امر از ایجاد هرگونه ناهمواری یا انحراف در سطح بتن نهایی جلوگیری میکند. برای تراز کردن قالب، از تراز، شاقول، کنگوههای چوبی یا فلزی و دیگر ابزارهای مورد نیاز بهره ببرید.
- قالب باید به طور محکم و استوار بسته شود تا از نشت یا جابجایی بتن در حین فرآیند ریختن و سفت شدن آن جلوگیری شود. برای بستن قالب، از پیچ و مهره، گیره و سایر اتصالات مناسب استفاده کنید تا مطمئن شوید که تمام اتصالات به طور کامل سفت شدهاند.
- برای سهولت در جدا کردن قالب از بتن پس از سفت شدن، میتوان از روانکننده مناسب استفاده کرد. روانکننده را به سطح داخلی قالب، به خصوص در گوشهها و لبهها، اعمال کنید. این امر به لغزش آسان قالب از روی بتن نهایی کمک میکند.
- قبل از ریختن بتن، تمام اتصالات و درزهای قالب را به دقت بررسی کنید تا مطمئن شوید که هیچگونه نشت یا درزی وجود ندارد. در صورت مشاهده هرگونه نشت، از درزگیر مناسب برای رفع آن استفاده کنید.
- قبل از استفاده از قالب، حتماً آن را به طور کامل تمیز کنید. هرگونه آلودگی، گرد و غبار یا زباله میتواند بر کیفیت سطح بتن نهایی تأثیر بگذارد. برای تمیز کردن قالب، از آب و صابون یا شوینده مناسب استفاده کنید.
در هنگام بتنریزی باید توجه داشته باشید که قالب دستخوش تغییر نشود. چرا که هر ایجاد هر گونه تغییر میتواند نتیجه نهایی را متفاوت کند و کیفیت کار را کاهش دهد.
ارسال دیدگاه لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
پست های مرتبط
براکت در صنعت ساخت و ساز چه نقشی دارد؟
براکت ساختمانی بهعنوان عنصر کلیدی در ساخت سدها، مخازن و دیوارها شناخته میشود، زیرا بهطور…
نحوه قالب بندی ستون بتنی
آیا با نحوه قالببندی ستون بتنی آشنایی دارید؟ آیا نام رامکا را تابهحال شنیدهاید؟ آیا اطلاعاتی درباره…
آشنایی با انواع دال موجود در ساختمان
آیا میدانید انواع دال یکیاز مهمترین عضوهای سازهای هستن که برای کاربریهای مختلف در صنعت…
طراحی و تولید انواع قالب نیوجرسی جاده
طراحی و تولید قالب نیوجرسی جاده، با توجه به نیازهای متنوع پروژههای عمرانی و راهسازی،…