قالب نیوجرسی بتنی به عنوان مانع بتنی در انواع مدل ها تولید می شود. از قالب نیوجرسی بتنی برای چندخطه کردن و جلوگیری از پیشروی آتش و … استفاده می شود.

انواع قالب نیوجرسی بتنی و نحوه ساخت آن

 

همه ما در هنگام عبور از خیابان و جاده چشممان به موانع بتنی افتاده است که غالبا در وسط یا کنار بزرگراه ها قرار گرفته اند. این موانع به قالب نیوجرسی بتنی شهرت دارند.  قالب بتنی نیوجرسی در انواع طرح ها و مدل ها توسط کارخانه های فعال در این زمینه تولید می شود و سپس در واحد تولید با متریال مختلف و شیوه های گوناگون ساخته خواهد شد. از قالب بتنی نیوجرسی یا موانع بتنی به منظورهای مختلفی چون چند خطه کردن اتوبان و بزرگراه، هدایت مسیر خودرو، سیل بند، هدایت آب رودخانه، جلوگیری از انتشار آتش در جنگل و … استفاده می شود.

وزارت راه و شهرسازی با استفاده از نقشه های استاندارد به ثبت سفارش ساخت قالب نیوجرسی بتنی اقدام می کند تا شرکت سازنده با توجه به نقشه و استانداردهای موجود به ساخت مانع نیوجرسی بپردازد. اگر به دنبال خرید قالب بتنی نیوجرسی هستید، توصیه می کنیم تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعات مفیدی در ارتباط با موانع بتنی نیوجرسی در اختیارتان قرار دهیم.

قالب نیوجرسی بتنی چیست؟

به قالب ساخت موانع بتنی، قالب نیوجرسی بتنی گفته می شود که به صورت قطعات پیش ساخته نر و ماده در کنار یکدیگر قرار می گیرند. این قالبهای بتنی نیوجرسی به شکل های مختلفی در کارخانه یا در محل ساخته می شوند و از مصالح مختلفی در ساخت قالب نیوجرسی استفاده خواهد شد.

این قالب های بتنی اولین بار در بزرگراه های نیوجرسی در غرب ایالت متحده آمریکا در دهه 50 میلادی مورد استفاده قرار گرفت تا موجب چند خطه شدن مسیر و هدایت وسایل نقلیه شود. از قالب نیوجرسی بتنی به منظورهای مختلفی استفاده می شود که در بخش بعدی مقاله بیان خواهیم کرد.

(تصویر شماره 1)

کاربردهای قالب بتنی نیوجرسی

همانطور که گفته شد، امروزه از قالب نیوجرسی بتنی به منظورهای مختلفی استفاده می شود که در ادامه قصد داریم مهمترین کاربردهای قالب بتنی نیوجرسی را بیان کنیم:

  • هدایت وسایل نقلیه در جاده ها (این قالب های بتنی با توجه به شیب کم لبه ها در هنگام برخورد اتومبیل به مانع سبب هدایت خودرو می شوند تا برگردان نشود و خسارت به حداقل مقدار ممکن برسد)
  • چند خطه کردن اتوبان ها و بزرگراه ها
  • جلوگیری از پیشروی آتش در جنگل ها
  • استفاده به عنوان سیل بند و هدایت آب رودخانه
  • استفاده به عنوان موانع موقت
  • استفاده به عنوان محافظ عابران پیاده
  • ایجاد موانع امنیتی ضد تروریستی
  • و…

(تصویر شماره 2)

انواع قالب نیوجرسی بتنی

وزارت راه و شهرسازی به منظور سفارش قالب بتنی نیوجرسی و دیگر افرادی که به این موانع بتنی نیاز دارند، می توانند به کارخانه های ساخت مانع بتنی نیوجرسی مراجعه کنند و از میان انواع قالبهای نیوجرسی مدل مدنظر خود را انتخاب کنند. موانع بتنی که با نام نیوجرسی شناخته می شوند با توجه به نوع متریال و شیوه ساخت یا نوع اتصالات به انواع مختلفی دسته بندی می شوند. در ادامه این مقاله قصد داریم تا انواع قالب نیوجرسی بتنی را به شما عزیزان معرفی کنیم:

  • انواع قالبهای نیوجرسی از نظر نوع متریال و شیوه ساخت:
  1. قالبهای بتن نیوجرسی
  2. قالبهای نیوجرسی بتن آرمه (ترکیب بتن با میلگرد برای تحمل نیروهای فشاری و کششی)
  3. قالبهای نیوجرسی پلاستیکی
  • انواع قالبهای نیوجرسی از نظر نوع اتصال:
  1. قالبهای نیوجرسی با اتصالات مفصلی
  2. قالبهای نیوجرسی با اتصالات کام و زبانه
  3. قالبهای نیوجرسی بدون اتصال

(تصویر شماره 3)

قالب نیوجرسی بتنی چگونه ساخته می شود؟

از قالب نیوجرسی بتنی که برای ساخت موانع بتنی استفاده می شود در سطح گسترده ای به منظور چند خطه کردن بزرگراه ها و هدایت مسیر خودروها مورد استفاده قرار می گیرد و وزارت راه و شهرسازی هر کشوری به عنوان یکی از مشتریان شرکت های ساخت موانع بتنی محسوب می شود.

کارخانه ها و شرکت های فعال در زمینه تولید انواع قالب نیوجرسی بتنی ابتدا قالب مدنظر را ساخته و سپس آن را به واحد تولید برای بتن ریزی ارسال می کنند تا موانع بتنی ساخته شوند. کارخانه های تولید کننده قالب نیوجرسی به 4 روش اقدام به ساخت موانع می کنند که عبارتند از:

1- ساخت موانع به روش بتن ریزی در قالب ایستاده(متداول ترین روش ساخت)

در این روش قالب های نیوجرسی به صورت ایستاده مونتاژ می شوند و بتن ریزی از قسمت بالایی قالب صورت می پذیرد تا پس از سفت شدن بتن عملیات قالب برداری انجام شود و مانع نیوجرسی به صورت ایستاده روی زمین قرار گیرد.

2- ساخت موانع به روش بتن ریزی در قالب برعکس

در این روش قالب ها به روش برعکس و واژگون شده طراحی شده و بتن ریزی از قسمت کف انجام خواهد شد و پس از سفت شدن بتن، نیوجرسی از نقطه ثقل با جرثقیل چرخانده می شود تا روی کف بنشیند.

3- ساخت موانع با استفاده از دستگاه اتوماتیک

در این روش به فاکتورهای مختلفی از قبیل هزینه جا به جایی، زمان و … توجه می شود و بسیاری از مجریان و پیمانکاران پروژه های عمرانی ترجیح می دهند تا به ساخت موانع نیوجرسی در محل با استفاده از ماشین آلات اتوماتیک بپردازند.  به این روش اصطلاحا سیستم لاینینگ گفته می شود که باید عمل آوری بتن در محل انجام شود ولی اغلب مشکل دسترسی به منبع آب وجود دارد و توصیه می شود تا ساخت قالب نیوجرسی بتنی به صورت قطعات بتنی پیش ساخته در کارخانه تولید شود.

4- ساخت موانع به روش بتن ریزی درجا 

در این روش ساخت نیوجرسی کاملا به صورت قطعات بتنی و به صورت دستی با قالب بندی استاندارد زیر نظر مهندس و مجری انجام می شود. در این روش از اتصالات و پشت بندهای استانداردی برای قالب بندی استفاده می شود.

به طور کلی قالب نیوجرسی بتنی در 2 سایز متوسط (4 متری) و بزرگ ( 6 متری) طراحی و تولید خواهد شد که به صورت قطعات پیش ساخته نر و ماده به یکدیگر متصل شده و برای مصارف مختلفی از این موانع بتنی استفاده می شود.

(تصویر شماره 4)

نحوه جدا کردن قطعات بتنی از قالب

پس از ساخت موانع بتنی و سفت شدن بتن نوبت به جدا کردن قطعات بتنی از قالب می رسد که به صورت دوران قالب و بتن حول محور مرکز ثقل قالب نیوجرسی انجام می شود تا بتن تحت وزن خود از قالب جدا شود. در واقع جدا کردن قطعه بتنی از قالب ساخت نیوجرسی با استفاده از جک دو پیچ صورت می گیرد که انتهای قسمتی که از قالب آزاد می باشد را باز می کنند تا قالب از بتن جدا شود و با بلند کردن قطعه بتنی از قالب سبب می شوند تا قطعه حول محور مرکز ثقل خود چرخانده شود و در نهایت مانع بتنی نیوجرسی به صورت کاملا استاندارد و روی قسمت کف بر روی زمین قرار گیرد.

(تصویر شماره 5)

مصالح ساخت قالب بتنی نیوجرسی

کارخانه های تولید کننده موانع بتنی نیوجرسی که به طراحی و ساخت انواع قالب نیوجرسی بتنی مشغول هستند با توجه به کاربرد نیوجرسی از متریال و مصالح مختلفی در ساخت و تولید این موانع بتنی استفاده می کنند. به طور کلی در ساخت نیوجرسی از مصالحی چون سنگدانه، سیمان، آب، میلگرد، افزودنی های بتن و مفصل استفاده می شود. به کارگیری میلگرد و مسلح کردن بتن در ساخت مانع نیوجرسی به این دلیل می باشد که نیوجرسی در برابر ضربه مقاوم و مستحکم شود و تنش های فشاری و کششی توسط بتن و میلگرد مهار شوند تا صدمات ناشی از برخورد اجسام مختلف به موانع کاهش یابد.

(تصویر شماره 6)

فاکتورهای موثر در قیمت قالب بتنی نیوجرسی

کارخانه های تولید کننده قالب نیوجرسی بتنی معمولا بر اساس نقشه های وزارت راه و شهرسازی به طراحی و ساخت موانع بتنی می پردازند. قیمت قالب نیوجرسی بتنی با توجه به فاکتورهای مختلفی تعیین خواهد شد. نوع نقشه تولید نیوجرسی و مصالحی که در ساخت موانع نیوجرسی به کار رفته است از مهمترین عوامل تعیین کننده قیمت قالب بتنی نیوجرسی به شمار می آیند. استفاده از متریال با کیفیت و مرغوب سبب افزایش مقاومت و استحکام نیوجرسی شده و ماندگاری و دوام این قالب ها را افزایش می دهد. نقشه های ساخت قالب نیوجرسی توسط مهندسان با تجربه و زبده مطابق استاندارد طراحی خواهد شد. بنابراین هر چقدر قالب های نیوجرسی از متریال مرغوب تر ساخته شوند و کیفیت و دوام بهتری داشته باشند از قیمت بیشتری برخوردارند و نوع نقشه ساخت نیز در قیمت تمام شده نیوجرسی موثر می باشد.

(تصویر شماره 7)

خرید و فروش قالب نیوجرسی بتنی

وزارت راه و شهرسازی معمولا به کارخانه ساخت قالب نیوجرسی بتنی نقشه استانداردی را ارائه می دهد و به ثبت سفارش خرید مانع بتنی نیوجرسی اقدام می کند تا موانع بتنی با کیفیت مناسب و استانداردهای لازم برای استفاده در بزرگراه ها و اتوبان ها تحویل بگیرد. معمولا قالب بتن نیوجرسی از ورق های 4 میلی متر تولید می شوند که مشتری می تواند درخواست استفاده از ورق هایی با ضخامت های دیگر را به شرکت تولید کننده بدهد.

افراد متقاضی اعم از شرکت ها و افراد عادی به منظور ثبت سفارش و خرید قالب نیوجرسی بتنی، می توانند نقشه یا عکس قالب مد نظر خود را از راه های ارتباطی که توسط شرکت عنوان شده، ارسال کنند. کارخانه تولید کننده قالب بتنی نیوجرسی پس از بررسی نقشه و ابعاد سفارش، وزن قالب نیوجرسی را محاسبه می کنند و پس از محاسبه وزن قالب، هزینه ساخت موانع بتنی نیوجرسی به همراه وزن در پیش فاکتور فروش قالب نیوجرسی بتنی درج می شود و برای مشتری ارسال خواهد شد.

(تصویر شماره 8)

 

کارخانه قالب فلزی بتن, داربست های مدولار, قالب های فلزی بتن, نیوجرسی مفصل دار, قیمت قالب فلزی بتن ریزی, انواع قالب سرستون, ساخت قالب های نیوجرسی, قالب ستون گرد, قالب نیوجرسی بتنی, انواع قالب های مدولار, قالب فلزی بتن کرج, قالب مدولار بتن, قالب مدولار ساختمان, قالب مدولار فلزی, داربست مدولار مثلث امگا, داربست مدولار چکشی چیست

ارسال دیدگاه

پست های مرتبط