فیدار فولاد و ساخت قالب نیوجرسی

قالب نیوجرسی یا قالب ساخت مانع بتن به عنوان هدایت کننده و یا در مسیر گذاشتن وسیله های نقلیه به کار گرفته می شوند. قطعات بتنی به صورت پیش ساخته که قابلیت اتصال به یکدیگر را دارند، ساخته می شوند. با برخورد کناره خودروها به علت داشتن زاویه ای کم ، لبه های قالب های نیوجرسی مانند یک هدایت کننده عمل می کنند و باعث کم شدن آسیب ها و خسارت ها می شوند. علت نامگذاری این مانع های بتنی به قالب های نیوجرسی این است که در سال 1950 موسسه ای به نام فناوری استیون، بزرگراه های ایالت نیوجرسی را چند خطه کردند و از قالب های نیوجرسی استفاده کردند. در ادامه با قالب نیوجرسی و نحوه ساخت آن بیشتر آشنا می شویم.

( تصویر شماره 1)

قالب نیوجرسی:

قالب نیوجرسی از رایج ترین قالب هایی است که در سازه های متفاوت عمرانی و در صنعت ساختمان سازی و راهسازی می باشد. واضح است برای ساختن هر سازه ای اولین قدم داشتن قالب هایی است که سازه را به صورت یکسان، اصولی و دقیق بسازد. قالب های نیوجرسی با شکل هایی مهندسی و دقیق برای ساختن و قالب زدن متریال های مختلف مخصوصا بتن مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع قالب ها در ابعاد و اندازه های مختلف طبق نیاز طراحی و ساخته می شوند. نکته بسیار مهم درباره قالب های نیوجرسی این است که کاملا بدون در و یکپارچه هستند به همین علت قالب نیوجرسی برای سازه هایی که ظرافت و دقت بالایی نیاز دارند، گزینه بسیار خوبی می باشد.

( تصویر شماره 2)

ساخت قالب نیوجرسی:

برای ساخت قالب های نیوجرسی معمولا اندازه ها و وزن ها بالا هستند از این رو هزینه ای جابجایی از کارخانه تولید تا محل مصرف زیاد خواهد بود به همین علت در اکثر پروژه ها ساخت این قالب ها در محل پروژه انجام می شود. این موضوع قطعا باعث صرفه جویی در زمان و هزینه ها می شود اما برخی استانداردهای کارخانه در ساختن آنها رعایت نمی شود. از مهمترین کاربری های قالب های نیوجرسی می توان به جدا کردن مسیر ها در بزرگراه ها، حفاظت از عابرین پیاده، پیشگیری از منحرف شدن وسایل نقلیه به سمت خروج از جاده ها مخصوصا جایی که دره وجود داشته باشد.

کاهش صدمه ها و خسارت هایی که از تصادف های جاده ای ناشی می شوند، پیشگیری از واژگون شدن ماشین ها بر اثر تصادف و همچنین جدا سازی مسیر ماشین رو از پیاده اشاره کرد. یکی از نکات بسیار مهمی که در هنگام ساخت قالب های نیوجرسی باید به آن توجه کرد این است که قالب ها باید کاملا یک اندازه و یکپارچه ساخته شوند زیرا در صورت رعایت نکردن استاندارد ها باعث به وجود آمدن مشکلات بسیار زیاد خواهد شد.

اگر قالب های نیوجرسی به صورت هم اندازه و یکسان ساخته نشوند و استاندارد ها رعایت نشده باشند، قالب نیوجرسی بیرون زدگی خواهند داشت و انحراف آنها ممکن است حواس راننده را پرت کند و باعث تصادف شود. وزارت راه و شهرسازی الزامات خاصی را به سازندگان این قالب ها ارائه کرده است. قالب های نیوجرسی همچنین باید دارای مقاومت کششی بسیار بالا باشند به صورتیکه بتوانند هنگام برخورد کردن با خودروها ضربه را تا حدی به خود جذب کنند و توانایی نگه داشتن آنها را داشته باشند.

( تصویر شماره 3)

انواع قالب نیوجرسی:

قالب نیوجرسی از لحاظ ساخت و ساز و مواد اولیه به دسته نیوجرسی بتنی، بتن نیوجرسی و نیوجرسی پلاستیکی دسته بندی می شود و از نظر اتصال هم به دسته های اتصال کام، اتصال مفصلی، زبانه و بدون اتصال تقسیم می شوند. در ساخت قالب نیوجرسی علاوه بر بتن از میلگرد نیز برای افزایش مقاومت بتن استفاده می کنند زیرا در کنترل کردن میزان کشش و فشار وارد شده بر بتن، میلگرد نقش بسیار مهمی در جلوگیری از صدمات و تصادفات ایفا می کند. از موارد دیگر کاربرد های قالب های نیوجرسی می توان به تفکیک کردن مسیر جاده ها، هدایت مسیر آب رودخانه، سیل بند، مانع شدن از انتشار آتش در جنگل و … اشاره کرد.

قالب بتن استاندارد:

قالب بتن استاندارد از دیگر تجهیزات قالب بندی در فعالیت بتن ریزی است. قالب بندی تقریبا 30 تا 70 درصد هزینه اجرا و ساخت بتن را شامل می شود. هنگام ساختن اسکلت بتنی، انتخاب نوع قالب از مهمترین معیار ها می باشد. انتخاب نوع قالب نیز بر روی زمان و هزینه ساخت پروژه تاثیر می گذارد. قالب استاندارد بتنی باید دارای معیارهایی مانند تکرار پذیری، قیمت قالب استاندارد، دسترسی به سطحی صاف در بتن، باشد.

قالب بتن استاندارد فلزی:

قالب بتن استاندارد فلزی به علت داشتن عمر بسیار بالا، صرفه اقتصادی، عدم احتراق، داشتن سطحی صاف برای بتن ریزی و دیگر مزایا مورد توجه بیشتری قرار گرفته است. این قالب باید دارای ابعاد و اندازه ای با مضرب 5 باشد. قالب های بتن استاندارد فلزی طوری طراحی می شوند که به آسانی قابل حمل باشند و همچنین سطح آنها نیز از ورق های آهنی سیاه با قطر 3 میلی متر تشکیل می شوند.

قالب بتن استاندارد مدولار:

مدولار به معنای مقیاس و اندازه است به همین علت به قالب های مدولار، قالب های همه کاره هم می گویند. بیشترین کاربرد این نوع قالب در قالب بندی سازه های بتنی است زیرا قالب استاندارد مدولار در ابعاد و اندازه متنوع موجود می باشد. اجرای سازه با استفاده از این نوع قالب سازه ای زیبا و امن به وجود می آورد. از لحاظ هزینه این قالب به علت استفاده در اجرای تمامی سازه های بتنی بسیار اقتصادی و به صرفه می باشد. سطح این قالب ها از ورق فولادی و تسمه های استحکام کننده ساخته می شود.

( تصویر شماره 4)

کنج مدولار:

کنج مدولار جهت برقرارسازی اتصال بین قالب های فلزی بتن در مواقعی که شکستگی عمودی و یا غیر عمودی اتفاق میفتد، مورد استفاده قرار می گیرد. درواقع مدولار به معنای اندازه و مقیاس است و از نظر سازه ای هم مانند قالب ها عمل می کند. کنج مدولار به طور استاندارد دارای طول 1.5 متر است و عمران صنعت هم به پیمانکاران همین اندازه را توصیه می کنند. برای ساخت کنج مدولار از یک ورقه رویه و چهار عدد تسمه پانچ شده در قسمت لبه و تسمه استفاده می کنند.

( تصویر شماره 5)

فیلر قالب بندی:

هنگامی که هیچ نوع ترکیبی از قالب بندی مدولار نتواند سطح قالب های مورد نظر را بپوشاند و یا هنگام باز شدن قالب را آسانتر کند، از فیلر استفاده می شود. فیلر در واقع یکی از تجهیزات مهم قالب بتن به حساب می آید. در بعضی مراحل قالب بندی بتنی یا قالب بندی فلزی فضاهایی خالی بجا می مانند که نمی توانیم آن فضاها را با قالب استاندارد بتنی پر کنیم به همین علت برای این قالب بندی و فضاهای خالی از فیلر قالب بتن یا فیلر قالب فلز استفاده می کنیم. فیلرها مقطع های مختلفی دارند و از مزیت ساخت فیلر می توان به ترمیم قالب بندی سطح با عرض کمتر از 10 سانتی متر اشاره کرد. فیلر از ابزار های جانبی قالب بندی می باشد که نصب کردن و پیاده سازی آن در قالب بندی به صورت که یک سمت آن حالت کشویی باشد تا روی آن صفحه قالب بتواند حرکت کند فاصله های نیم تا 10 سانتی متر را پوشش می دهد.

تولید کردن فیلرها سبب شده است که همهی فاصله هایی که قالب های استاندارد مدولار امکان پذیر نیستند را به طور کامل بپوشاند و همچنین قابلیت باز شدن قالب ها در همه فضاهای ممکن قابل اجرا باشد. توجه به این نکته نیز مهم است که در هنگام بتن ریزی مقطع های بسته و همچنین دال ها استفاده از این نوع پرکننده ها به علت آسان بودن در هنگام باز شدن قالب ها بسیار موثر بوده است و بسیار توصیه می شود. فیلر در واقع یکی از تجهیزات مهم بتن ریزی است که شرکت عمران صنعت پایا تولید می کند.

( تصویر شماره 6)

ساخت قالب مانع بتنی:

از موارد ساخت قالب مانع بتنی در ساخت نیوجرسی می توان به سیمان، آب، سنگدانه، میلگرد، افزودنی ها و مفاصل اشاره کرد. نوع نقشه نیوجرسی و همچنین متریال مورد استفاده در ساخت و تولید نیوجرسی از مهمترین عامل ها در قیمت آن می باشند. طراحی کردن و نقشه های مورد استفاده برای ساخت قالب نیوجرسی بسیار دقیق و منظم بوده به صورتیکه فقط توسط مهندسان باتجربه و ماهر امکان پذیر می باشد. استفاده از متریال های باکیفیت و مرغوب برای تولید و ساخت قالب نیوجرسی باعث افزایش کیفیت و همچنین استحکام و مقاومت، طول عمر بیشتر و از لحاظ اقتصادی هم مقرون به صرفه می باشد. قالب های نیوجرسی به چهار روش بتن ریزی در قالب های ایستاده، بتن ریزی در قالب برعکس و دستگاه های اتوماتیک و روش تولید درجا تقسیم می شود.

( تصویر شماره 7)

فروش قالب نیوجرسی:

قالب های نیوجرسی هم مانند دیگر تجهیزات موجود در بازارها در مدل ها و برندهای مختلفی وجود دارند و قیمت قالب نیوجرسی نیز متفاوت می باشد. یکی از نکات بسیار مهم هنگام انتخاب کردن و خرید قالب های نیوجرسی توجه کردن به نوع مفصل هایی است که برای متصل کرد طول قالب ها مورد استفاده قرار گرفته اند. نکته دیگر در مورد این قالب ها توجه کردن به مقاومت آنها در شرایط مختلف آب و هوایی مانند رطوبت، باران، سیل و … است. معمولا قالب هایی که از سیمان، سنگ ریزه، میلگرد و … ساخته می شوند دارای مقاومت بیشتری هستند. و در آخر توجه به ابعاد و اندازه قالب نیوجرسی متناسب با نوع نیاز است.

( تصویر شماره 8)

ارسال دیدگاه

پست های مرتبط