قالب های مدولار عمدتا در انواع قالب بندی های سازه ها به کار می روند. قالب های مدولار دارای استحکام و مقاومت و طول عمر بالا بوده و از جنس فولاد هستند.

قالب های مدولار و فیدار فولاد

 

قالب های مدولار در واقع قالب های بتنی هستند که در سایز های مختلف تهیه و تولید می شود. این سیستم در تمامی سازه های بتنی قابل استفاده است. انواع قالب های مدولار که برای اجرای سازه های مختلف استفاده می شود شامل قالب بندی دیوار های مرتفع، قالب فونداسیون، قالب بندی مقاطع مدور، قالب بندی تیر و دال، قالب گرد و قالب ستون مدولار می باشد.

قالب های مدولار 

قالب مدولار به سه دسته تقسیم می شود. قالب بتن تسمه پنج، قالب بتن تسمه شش، قالب بتن لبه خم. قالب بتن های لبه خم دارای وزن کمتری هستند.گاهی قالب ها به واسطه جرثقیل نصب می شوند. نکته مهم این است که پس از اتمام کار هنگامی که قالب ها باز می شوند کار فوق العاده با کیفیت و زیبا و صاف خواهد بود. در پایان کار نما و زیبایی شرط اول کیفیت کار و نظم است. بنابراین استفاده از قالب نه تنها باعث سرعت کار می شود بلکه باعث استحکام و نظم بخشیدن هم می شود. قالب های مدولار دارای انواع مختلفی هستند که در واقع می توان به موارد زیر اشاره کرد:

قالب های دیوار: قالب های مدولار دیوار اغلب برای دیوار های بسیار بلند استفاده می شود.

قالب بندی مدولار استاندارد: این قالب بندی ها معمولا در طول و عرض های مختلف تهیه و تولید می شوند. این نوع قالب بندی در سازه هایی نظیر دیوار، فونداسیون، پل و مخازن کاربرد دارد. این قالب ها توانایی تحمل فشار هیدرو استاتیکی را دارند.

قالب بندی تیر و دال: این نوع قالب بندی به صورت ادغامی مورد استفاده قرار می گیرد. قالب بندی تیر و دال همراه با کنج و نبشی کنج استفاده می شود.

قالب های گرد: این نوع قالب ها قالب های دو تیکه ای هستند که به صورت گرد تهیه می شوند و با گوه و کلمپس به یکدیگر متصل می شوند.

قالب مقاطع مدور: مقاطع مدور اغلب شامل دیوار های گرد هستند. در قالب های گرد این نوع دیوار های مدور با استفاده از طراحی چند ضلعی قالب بندی می شود. لوازم مورد استفاده آن قالب مدولار و لوله های نورد می باشد. شایان ذکر است اگر قوس دیوار کم باشد از قالب کمانی استفاده می شود. در این قالب ها از تسمه های استنیفر استفاده نمی شود. چنانچه فشار وارده زیاد باشد از پروفیل های نورد شده استفاده می شود.

تصویر ۱

قالب مدولار فروش

برای تهیه قالب مدولار می توان به شرکت هایی که حوزه فعالیت آنها فروش قالب های مدولار است مراجعه کنید. نکته ای که در خرید قالب های مدولار مهم است نحوه کاربرد آنها و قیمت مناسب می باشد. برای اطلاع از قیمت قالب های مدولار می توانید از طریق راه های ارتباطی با ما تماس حاصل نمایید. چنانچه قالب مدولار خود را بخواهید به فروش برسانید می توانید با شرکت های مختلف این حوزه ارتباط برقرار کنید. در این خصوص می توانید قبل از فروش قالب ها میزان قیمت ها را استعلام گرفته مقایسه کنید و سپس به فروش برسانید. یکی از روش های فروش این قالب ها مراجعه به وبسایت های فروشگاهی است. به این صورت که شما محصول خود را در آن قرار می دهید و در صورت فروش هزینه برایتان ارسال می شود.

تصویر ۲

خرید و فروش قالب مدولار

خرید و فروش قالب های مدولار به صورت اینترنتی و حضوری انجام می شود. برای خرید قالب مدولار می توانید به صورت اینترنتی با مراجعه به شرکت های ارائه دهنده خدمات در حوزه قالب های مدولار نسبت به تهیه آن اقدام نمایید. خرید و فروش قالب های مدولار به صورت دست دوم نیز انجام می شود. قیمت این قالب ها کمی پایین تر است اما کارایی و کیفیت آنها متفاوت است. ممکن است برخی از این قالب ها عمر مفید خود را سپری کرده باشند و صرفا مدت کمی از عمرشان باقی مانده باشد. یا دارای نقص های فنی باشند. توصیه ما این است تا حد امکان سعی کنید از قالب های نو و جدید استفاده کنید تا با مشکلات فنی حین کار مواجه نشوید.

تصویر ۳

طراحی قالب مدولار

طراحی قالب مدولار در ابعاد مختلف انجام می شود. جنس قالب های مدولار به گونه ای است که می تواند فشار های بالا را تحمل نماید. قالب مدولار از چهار ورق و پنج تسمه تشکیل می شود. جنس آنها از فولاد هستند.

تصویر ۴

قالب های مدولار و نحوه ساخت

نحوه ساخت قالب مدولار به این صورت است که با توجه به نوع کاربردشان تهیه و تولید می شود. سایز آن ها با توجه به عرض پنج سانتی متری که در واقع طبق مضرب پنج تغییر می کند ساخته می شود. حمل و نقل قالب های مدولار در ساختمان با دست انجام می شود. شرکت های سازنده قالب های مدولار به وزن استاندارد آنها نیز توجه می کنند. وزن استاندارد آنها حدود چهل کیلوگرم در متر مربع است. ضخامت ورقه هایی که در ساخت قالب های مدولار به کار می رود نیز مهم است. در برخی ضخامت به سه تا پنج میلیمتر خواهد رسید.

تصویر ۵

قالب های خاص

در سازه های بتنی نوع دیگری از قالب ها به صورت خاص نیز وجود دارند. این قالب ها شامل قالب های خاص، قالب های نیوجرسی، جدول و سرستون می شود. این قالب ها در شرایط محیطی و کاری متفاوت قابل استفاده هستند. قالب های خاص از جمله قالب های نیوجرسی قالب هایی هستند که مایع بتن به راحتی در آن قرار می گیرد و بسیار مستحکم خواهد بود. از جمله کاربرد آنها می توان به استفاده از آنها در سواحل دریا اشاره کرد.

تصویر ۶

قالب های مدولار و متعلقات آنها

متعلقات قالب مدولار شامل موارد مختلفی است که هر کدام در محل خاص مورد استفاده قرار می گیرند. از جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

نبشی پانچ شده: این قطعه می تواند دو قالب عمود بر هم را به یکدیگر متصل نماید.

رزوه و مهره جک: این قطعه در خصوص تنظیم ارتفاع به کار می رود و به لوله های بیرونی سقفی جوش داده می شود.

سولجر قالب: این نوع قطعه وظیفه استحکام و حمل را بر عهده دارد و به لوله بسته می شود.

شاقول: شاقول قالب یک قطعه مهم است که در زیر سولجر بسته می شود و وظیفه تراز کردن را بر عهده دارد.

واشر دو لوله: برای بستن دو لوله پشت قالب از این قطعه استفاده می شود.

پیچ تنظیم رگلاژ: این قطعه روی داربست ها برای تنظیم ارتفاع قابل استفاده خواهد بود.

کلمپس: در بستن محکم تر پنل ها استفاده می شود.

براکت: این قطعه برای قالب بندی دیوار ها و ستون ها در ارتفاع کاربرد دارد.

بلت عصایی: این قطعه در خصوص بستن سولجر ها و واشکر کاس استفاده می شود.

دستک تیر: این قطعه برای مهار کردن فشار تیر استفاده می شود.

گیره قالب: برای اتصالات محکم لوله ها به کار برده می شود.

قالب های مدولار و مزایا

قالب های مدولار دارای مقاومت و استحکام فراوانی هستند. این قالب ها می توانند با داشتن استحکام بالا به صورت دراز مدت قابل استفاده در فونداسیون و غیره باشند. قالب ها می توانند با توجه به شرایط ساخت سازه های مختلف و شرایط اقلیمی متفاوت به کار بروند.  از مهم ترین مزایای آنها می توان به افزایش سرعت کار در استفاده از آنها اشاره کرد. به واسطه استفاده از این قالب ها در هر نوع سازه ای می توان کیفیت و نظم کار را بالا برد. زمانی که دیوار ها با ارتفاع بلند هستند و قوس دار می باشند بهترین توصیه استفاده از این قالب ها می باشد. به کمک آن ها می توان دیوار قوس دار را به زیبایی ایجاد کرد. نحوه تراز بندی با این قالب ها بسیار ساده و سریع است به طوری که پس از ساخت نیز هیچگونه نقص در آن وجود ندارد.

 

قالب فلزی سقف بتنی, داربست های مدولار, انواع قالب های فلزی بتن, مفصلی نیوجرسی, قالب فلزی برای بتن, ساخت قالب سرستون, قالب نیوجرسی, قالب فلزی ستون گرد, قالب بتنی نیوجرسی, قالب مدولار فروش, قالب فلزي بتن در كرج, قالب مدولار بتن ریزی, قالب های مدولار سقف, قالب های فلزی مدولار, داربست مدولار مثلثی, داربست مدولار چکشی, داربست مدولار قم

ارسال دیدگاه

پست های مرتبط