نیوجرسی چیست؟ در مقاله پیش رو به این سوال پاسخ کامل خواهیم داد. بلوکهای نیوجرسی از مصالحی نظیر بتن و پلاستیک ساخته میشوند و هدف اصلی آنها تفکیک مسیرهای ترافیکی در جادهها است. این بلوکها همچنین برای مسدود کردن خیابانها و بزرگراهها نیز بهکار میروند.
طراحی این قطعات به گونهای است که درصورت وقوع تصادف، آسیب کمتری به وسیله نقلیه وارد شود و همزمان از ورود خودروها به مسیر مخالف و ایجاد تصادف جلوگیری کند.
بلوک نیوجرسی چیست؟
جداکننده نیوجرسی به انگلیسی (New Jersey wall) شهرت دارد که در ایران بهدلیل شباهت ظاهری و رنگش با بلوکهای سیمانی و جدولهای بتنی، معمولا بهنام بلوک نیوجرسی شناخته میشود. این اجزاء از بتن یا پلاستیک ساخته شده و عمدتا برای تفکیک مسیرهای ترافیکی جادهها طراحی شدهاند، اما بهعنوان موانع برای مسدود کردن معابر یا جادهها نیز کاربرد دارند.
مصالح موجود در بلوک نیوجرسی چیست؟
برای ساخت بلوک نیوجرسی، استفاده از مصالح مختلف امری ضروری بوده که هر یک نقش خاصی در استحکام و کارایی آن ایفا میکنند. سیمان باکیفیت بالا بهعنوان پایه اصلی، به همراه سنگدانههای مناسب نظیر شن و ماسه، ترکیبی مقاوم و پایدار را تشکیل میدهد. بهطورکلی، برای تولید نیوجرسی بتنی به مواد زیر نیاز است.
- سیمان: سیمانی که برای ساخت نیوجرسی بهکار میرود باید با استانداردهای مشخص شده کاملا هماهنگ باشد.
- سنگدانه: سنگدانههایی که در این قطعه و بتن اکسپوز بهکار میروند باید براساس استاندارد ملی ایران باشند.
- آب: آبی که در این فرآیند استفاده میشود باید عاری از مواد آلی، اسیدی و قلیایی باشد.
- میلگرد: میلگردی که در این قطعه بهکار میرود، میلگرد استاندارد A3 که از استحکام کششی بالایی برخوردار است.
- افزودنی: استفاده از افزودنیهای سیمانی و پودری در تولید نیوجرسی بهمنظور تسهیل در پر کردن قالب نیوجرسی، کاهش نسبت آب به سیمان و دستیابی به سطوح صاف و صیقلی است.
گسترش بلوکهای نیوجرسی
بلوک نیوجرسی، که بهعنوان دیوار نیوجرسی نیز شناخته میشود، در دهه 1950 در موسسه فناوری استیونز واقع در ایالت نیوجرسی، ایالات متحده، با نظارت اداره بزرگراه ایالت نیوجرسی طراحی و توسعه یافت. هدف این طراحی، جداسازی خطوط متعدد در یک بزرگراه بود.
ارتفاع معمولی این موانع حدود 32 اینچ (81 سانتیمتر) و از بتن ریخته شده در قالب به همراه فولاد یا پلاستیک ساخته میشود. بسیاری از موانع اولیه تولید نیوجرسی در دهه 1950 و اوایل دهه 1960 بهصورت مدولار نبودند و اغلب ارتفاع آنها حدود 2 فوت (61 سانتیمتر) بود که نسبت به استانداردهای امروزی کوتاهتر بهحساب میآید. اما با گذشت زمان، این بلوکها بهشکل مدولار و با ارتفاعی بیشتر تولید شدند تا کارایی آنها بهبود یابد.
بلوک نیوجرسی جدید
بلوک نیوجرسی جدید، نوعی مانع بتنی قابل جابهجایی بوده که برای تفکیک خطوط ترافیک طراحی شده است. این موانع بهطور خاص برای کاهش آسیبهای ناشی از تصادف میان خودروها ساخته شدهاند. برای مثال، بلوکهای نیوجرسی در هنگام برخورد، وسایل نقلیه را به سمت جلو هدایت میکنند تا خطر آسیب بیشتر به خودروها کاهش یابد.
یکی از مزایای اصلی بتنهای مدرن نسبت به سایر انواع مشابه، قابلیت مدولار و سهولت در جابهجایی آنها است. رایجترین نوع این موانع، مانع شکل F بوده که طراحی دارای پایهای به عرض 3 اینچ و شیبی به ارتفاع 10 اینچ دارد که به آن اجازه میدهد تا بهخوبی ضربات را گرفته و از واژگونی جلوگیری کند. همچنین، نسخههای دیگری از موانع بتنی وجود دارد که شامل شیب ثابت، شیب تک و طراحی عمودی هستند.
انواع بلوک نیوجرسی چیست
سوالی که احتمالا تا این لحظه در ذهن خواننده شکل گرفته، این است که انواع نیوجرسی چیست؟ نیوجرسیها بهدستههای گوناگونی تقسیم میشوند. یکی از روشهای طبقهبندی بلوکهای نیوجرسی، براساس مواد اولیهای بوده که در ساخت آنها بهکار میرود. براین اساس، بلوکهای نیوجرسی را میتوان به گروههای زیر طبقهبندی کرد.
- نیوجرسیهای ساخته شده از بتن
- نیوجرسیهای از جنس پلاستیک
- نیوجرسیهای پلیاتیلنی
نیوجرسی بتنی
بتن بهعنوان اصلیترین عنصر سازنده این نوع نیوجرسی شناخته شده است. نیوجرسی بتنی طبق استاندارد 71306 طراحی و تولید میشود. درصورت استفاده از بتن روان کننده برای ساخت بلوک نیوجرسی، ابتدا باید بتن به حالت اسلامپ درآید.
در این حالت، بتن باید به شیوه ویبره تولید شود و توانایی مقاومت در برابر شرایط دمایی متفاوت را داشته باشد. دراین صورت میتوان ادعا کرد که بلوک نیوجرسی بتنی مطابق با استانداردها است.
نیوجرسی پلاستیکی
نوع دیگری از نیوجرسیها وجود دارند که هدف اصلی آنها حفاظت از جان مردم است. این نوع نیوجرسیها بانام نیوجرسی پلاستیکی شناخته میشوند. وجه تمایز این مدل با سایر انواع نیوجرسی در ماده پرکننده آنها هست. در این نوع نیوجرسی، آب بهعنوان ماده پرکننده مورد استفاده قرار میگیرد. نیوجرسی پلاستیکی عمدتا برای کاهش ترافیک و تقسیمبندی فضاها بهکار میرود.
در پاسخ به پرسش کاربرد نوع پلاستیکی نیوجرسی چیست؟ میتوان گفت که این نوع بلوک بهدلیل طراحی خاص خود، بهشدت محبوب بوده و مزایای فراوانی دارد. یکی از ویژگیهای بارز آن، سهولت در حملونقل است. استفاده از آب بهجای بتن در ساختار این بلوک، وزن آن را کاهش میدهد و همین موضوع جابهجایی آن را تسهیل میکند.
از دیگر ویژگیهای نیوجرسی پلاستیکی میتوان به تنوع رنگهای آن اشاره کرد. همچنین، این محصولات قابلیت بازیافت دارند و درصورت وقوع حادثه، کمترین آسیب را به افراد خواهند رساند. علاوهبر این، هزینه پایین آن یکی دیگر از عواملی بوده که بهکار بردن نیوجرسی پلاستیکی را برای بسیاری جذاب کرده است. بهدلیل وزن کمتر و استفاده از آب در فرآیند ساخت، هزینه نهایی این بلوکها نیز کاهش مییابد.
نیوجرسی پلی اتیلن
برای تولید نیوجرسیهای سبک، از مادهای بهنام پلیاتیلن مورد استفاده قرار میگیرد. این نوع نیوجرسی معمولا در پروژههای موقتی بهکاربرده میشود. یکی از سوالاتی که در این زمینه مطرح است، این است که، کاربردها و مزایای نوع پلی اتیلن نیوجرسی چیست؟ از نقاط قوت این نوع نیوجرسی میتوان به سهولت در جابهجایی و هزینه کمتر آن نسبت به نیوجرسیهای بتنی اشاره کرد. بااینحال، استفاده از نیوجرسی پلی اتیلن معایبی نیز دارد. وزن کم این نوع نیوجرسی به معنای مقاومت پایینتر آن بوده، که باعث شده بهکارگیری از آن در جادههای پرتردد و معابر شلوغ مناسب نباشد.به علاوه، برای افزایش وزن و پایداری این مدل، معمولا داخل آن با خاک پر شده که این عمل باعث تقویت استحکام بلوکها میشود.
کاربرد انواع بلوک نیوجرسی چیست
پساز آشنایی با جنسهای مختلف بهکار رفته در بلوکهای نیوجرسی، اکنون قصد داریم به سوال پرتکرار کاربرد انواع بلوک نیوجرسی چیست پاسخ دهیم. براساس نوع کاربرد، این بلوکها در اشکال و ویژگیهای متنوعی عرضه میشوند که کاربردهای متفاوتی نیز دارند.
- نیوجرسی نوع یک: این نوع از موانع که بهصورت پلاستیکی و سیمانی طراحی شدهاند، برای تفکیک خطوط ترافیکی مورد استفاده قرار میگیرند. بهکارگیری بلوکهای نیوجرسی نوع یک میتواند به حداقل رساندن احتمال وقوع تصادفات در جادهها کمک کرده و آسیبهای مالی وارده به افراد را کاهش دهد.
- نیوجرسی نوع 2: بسیاری از ما هنگام حرکت در جادههای کمنور بهدنبال تجهیزاتی هستیم که امنیت مسیر را تضمین کند. بلوکهای نیوجرسی تیپ 2 یکی از این ابزارها بهشمار میروند. این بلوکها در جادههای کمنور شهری و برونشهری بهمنظور افزایش ایمنی رانندگان بهکار گرفته میشوند.
- نیوجرسی کوچک شهری: این سازه در داخل شهرها بهمنظور تفکیک مسیرها یا جلوگیری از عبور وسایل نقلیه بهکار میرود. طراحی این نیوجرسی به گونهای است که امکان عبور لولههای شهری از آن وجود دارد. همچنین، برای بالا بردن ایمنی معابر، میتوان سطح این بلوکها را با مواد شبرنگ پوشش داد. بهاینترتیب، رانندگان از پیچیدگیهای مسیر پیشرو مطلع خواهند شد.
- نیوجرسیهای قابل حمل استاندارد: نیوجرسیهای استاندارد ازجمله رایجترین انواع نیوجرسیها بهشمار میروند. این نوع معمولا از بتن تولید میشود و در بزرگراهها و جادههای اصلی مورد استفاده قرار میگیرد.
بهطورکلی، این بلوکها بهعنوان موانع جادهای برای تفکیک مسیرهای ترافیکی، ایجاد حفاظهای بتنی در معابر، کاهش احتمال تصادف و جلوگیری از خسارات جدی در حوادث مورد استفاده قرار میگیرند. همچنین در حوزههایی مانند صنایع نظامی نیز بهکار میروند.
کاربرد نظامی بلوک نیوجرسی چیست
برخی از این بلوکها دارای 2 برش مستطیلی در قسمت پایینی هستند که امکان جابهجایی آنها با لودرها را فراهم میکند. این ویژگی باعث شده که موانع بهطور موقت و خصوصی در کاربردهای نظامی و امنیتی ایجاد شوند. همچنین، این نوع بتن نیوجرسی گاهی برای مدیریت ترافیک وسایل نقلیهای که به تاسیسات نظامی یا مناطق امن دیگر نزدیک میشوند، بهکار میرود.
نیوجرسی جاده چیست
متداولترین انواع قالبهای نیوجرسی که به آن نیوجرسی جاده نیز گفته میشود، قطعات پیشساخته بتنی هستند که در اطراف جاده برای هدایت وسایل نقلیه مورد استفاده قرار میگیرند. اهمیت و ضرورت بهکارگیری بلوک نیوجرسی در جادهها این است که درصورت بروز حادثه و برخورد وسایل نقلیه درحال حرکت با قالب نیوجرسی، بهدلیل داشتن زاویه کملبه بهعنوان هدایتگر برگردان عمل میکند و خسارات و پیامدهای تصادف را بهشکل چشمگیری کاهش میدهد.
ابعاد بلوکهای نیوجرسی چیست
پساز پاسخ به پرسش نیوجرسی چیست؟ به بررسی اندازههای آن میپردازیم. ارتفاع هر بلوک نیوجرسی بهتنهایی 32 اینچ (81 سانتیمتر) است.
در آغاز تولید این بلوکها، آنها بهشکل مدولار طراحی نشده بودند و معمولا با ارتفاعهای کمتری حدود 60 سانتیمتر ساخته میشدند. اما با گذشت زمان، طراحی این بلوکها به سمت مدولار و با ارتفاعهای بیشتر پیشرفت کرد.
در جدول زیر، چند نمونه از انواع بلوک نیوجرسی به همراه مشخصات فنی آنها ارائهشده است.
طول | ارتفاع | پاشنه | وزن | نوع اتصال |
۶ | ۱ | ۰.۷۰ | ۴۷۰۰ | مفصلی |
۴ | ۱ | ۰.۷۰ | ۳۷۰۰ | مفصلی |
۳ | ۱.۱ | ۰.۸۰ | ۳۲۰۰ | نر و مادگی |
۲ | ۰.۸ | ۰.۵۰ | ۱۰۰۰ | نر و مادگی |
۱ | ۰.۸ | ۰.۵۰ | – | نر و مادگی |
اتصالات بهکار رفته در بلوک نیوجرسی چیست
در ادامه به بررسی انواع اتصالات بهکارگرفته در بلوک نیوجرسی خواهیم پرداخت. لازم به یادآوری است که همه نمونههای ذکر شده در اندازهها و وزنهای متفاوتی ساخته میشوند. بنابراین، برای هر نوع استفاده، انتخاب مناسبترین نوع بلوک اهمیت زیادی دارد.
- نیوجرسی مفصلی: نوع خاصی از نیوجرسی بهنام نیوجرسی مفصلی وجود دارد که دارای حفرههایی برای عبور میلگرد است. این نوع نیوجرسیها بهعنوان دیوارهای مستحکم عمل کرده و معمولا در حاشیه جادهها و در مرکز بزرگراهها مشاهده میشوند.
- نیوجرسی نری و مادگی: به گونهای ساخته شدهاند که به یکدیگر متصل و یک مانع غیرقابل نفوذ تشکیل میدهند. این ساختارها بهویژه در حاشیههای رودخانهها مورد استفاده قرار میگیرند.
- نیوجرسیهای بدون اتصال: این نوع خاص از بلوکهای نیوجرسی، فاقد هرگونه اتصالات میباشند. معمولا از این بلوکها برای تفکیک فضاها و افزایش ایمنی در مسیرهای پرپیچ و خم استفاده میشود.
روش تولید بلوکهای بتنی نیوجرسی چیست
برای تولید بلوکهای سیمانی مخصوص جاده، 4 تکنیک مختلف بهکار گرفته میشود. از این میان، 2 روش به فرآیند بتنریزی مرتبط است و یکی دیگر به تولید بلوکهای پیشساخته نیوجرسی میپردازد.
ضمنا در زمان ساخت این بلوکها، با توجه به موقعیت نصب و کاربرد آنها، قالب استانداردی طراحی میشود. همچنین، قبلاز نصب بلوکها، باید نوع بتنریزی مناسب برای آن محل مشخص شود. به همین دلیل، 4 روش متفاوت برای ایجاد بلوک نیوجرسی انتخاب شده است.
روش بتنریزی عمودی
در روش بتنریزی عمودی، قالب به حالت عمودی قرار گرفته و بهشکل نهایی بلوک که باید نصب شود، تنظیم و سپس بتن از ناحیه بالایی قالب به درون آن ریخته میشود. این فرآیند تا زمان پر شدن کامل قالب ادامه مییابد. رایجترین تکنیکی که برای تولید نیوجرسی مورد استفاده قرار میگیرد، همین شیوه است. در اینروش، کاربر با دشواریهای چندانی مواجه نخواهد شد.
روش معکوس بتنریزی در تولید بلوک نیوجرسی چیست
در روش معکوس قالب بهصورت وارونه قرار گرفته و بتن از قسمت پایینی قالب ریخته میشود. خلاف روش ایستاده که در آن بتنریزی از بالای قالب صورت میگیرد، این شیوه با چالشی مواجه بوده که به برعکس کردن قالب مربوط شده و این کار باید با استفاده از جرثقیل انجام شود.
این فرآیند نیازمند مهارتهای ویژهای است. کارگرانی که مسئول جابهجایی این بلوکها هستند، باید با روشهای صحیح کار آشنا باشند و تجربه لازم را در این زمینه داشته باشند.
روش ساخت بلوک نیوجرسی پیشساخته در کارخانه
فرآیند تولید بلوکهای پیشساخته نیوجرسی در کارخانهجات مخصوص انجام میگیرد. در اینروش، بتن با بهکارگیری از دستگاههای خودکار به درون قالبها منتقل و پساز تزریق بتن و تبدیل آن به بلوک نیمهتمام، محصول به محل نصب ارسال میشود.
روش ساخت بلوک نیوجرسی سنتی چیست
روش سنتی ساخت بلوک نیوجرسی یکی از ابتداییترین شیوهها بهشمار میرود. در گذشته، بلوکهای سیمانی وسط جاده به این شیوه تولید میشدند، زمانی که هنوز خبری از دستگاهها و قالبهای صنعتی نبود. در اینروش دستی، تمامی مراحل از ریختن بتن تا تشکیل لاینهای مختلف بهطور کامل بهصورت دستی و بدون استفاده از تجهیزات صنعتی انجام میگرفت.
عوامل تاثیرگذار روی قیمت نیوجرسی چیست
نیوجرسی نوعی محصول بتنی بوده که قیمت آن تحتتاثیر عوامل متعددی است. ازجمله هزینه مواد اولیه بتن مانند سیمان، شن و ماسه. همچنین، هزینه جدولهای بتنی به ابعاد آنها وابسته بوده و اندازههای بزرگتر معمولا قیمت بالاتری دارند.
بهطورکلی، در نیمهاول سال 1403، قیمت نیوجرسی 3 متری با توجه به ارتفاع، کیفیت و نوع پاشنه متفاوت است. برای کسب اطلاعات دقیقتر و استعلام قیمت قالب نیوجرسی، میتوانید با کارشناسان ما در فیدار فولاد تماس بگیرید.
جمعبندی
در این مقاله به سوال نیوجرسی چیست کامل پاسخ داده شد. بهصورت کلی، بلوکهای نیوجرسی از دهه 1950 در ایالات متحده طراحی و تولید و سپس به سایر نقاط جهان گسترش یافتهاند، بهطوریکه اکنون به یکی از پرطرفدارترین و پرکاربردترین بلوکهای بتنی در سطح جهانی تبدیل شدهاند.
برای تولید بلوکهای نیوجرسی باکیفیت، نیاز به قالبهای بتنی استاندارد دارید تا به محصولات با ویژگیهای بینالمللی دست یابید. به همین دلیل، گروه فیدارفولاد با افتخار، بهترین و مناسبترین قالبهای بتنی نیوجرسی را ارائه میدهد، زیرا کیفیت عالی حق شما است.
برای تهیه انواع ابزارهای قالببندی بتن، میتوانید به شرکت فنی مهندسی فیدار فولاد مراجعه کنید یا با مشاورین فروش ما تماس حاصل فرمایید. این شرکت مجموعهای از تجهیزات فلزی ساختوساز مانند جک سقفی، قالب فلزی بتن، سکوی بتنریزی، داربست مثلثی، سولجر و دیگر محصولات متنوع را در اختیار شما قرار میدهد.
سوالات متداول
وجه تمایز موانع ترافیکی دیگر با بلوک نیوجرسی چیست؟
بلوک نیوجرسی، مانع ترافیکی شناخته شدهای است که بهواسطه طراحی منحنی و عریض، وزن زیاد و ساختار بتنی، از سایر موانع متمایز میشود. این ویژگیها موجب افزایش استحکام و دوام آن در برابر ضربه، همچنین مقاومت در برابر باد و شرایط جوی شده و ایمنی بیشتری را برای عابران و رانندگان فراهم میآورد.
کاربرد بلوکهای نیوجرسی چیست؟ آیا فقط برای تفکیک مسیرهای ترافیکی استفاده میشوند؟
این سازهها بهعنوان موانع موثر در برابر تصادفات عمل کرده و در پروژههای عمرانی بهعنوان محافظ استفاده میشوند. همچنین، در رویدادهای عمومی و جشنوارهها برای کنترل جمعیت و جلوگیری از ورود غیرمجاز بهکار میروند.
تفاوت میان بلوکهای نیوجرسی چیست؟ کدام یک مناسبتر است؟
نیوجرسیهای بتنی بهعلت وزن و استحکام بالا، در پروژههای بزرگراهی و جداکنندههای ترافیکی بهکار میروند و در برابر شرایط جوی مقاوماند. نیوجرسیهای پلاستیکی بهدلیل سبکی و قابلیت جابهجایی آسان، برای کاربردهای موقتی و رویدادها مناسب هستند. نیوجرسیهای پلیاتیلنی نیز بهخاطر انعطافپذیری و جذب ضربه، گزینهای مناسب برای محیطهای آموزشی و تفریحی بهشمار میآیند. انتخاب نوع مناسب به نیاز خاص پروژه و شرایط محیطی بستگی دارد.
عوامل تاثیرگذار روی قیمت بلوکهای نیوجرسی چیست؟
ازجمله هزینههای مواد اولیه، روند تولید و نیاز بازار، تغییرات در قیمت سیمان و مصالح اولیه میتواند بهطور مستقیم بر هزینه نهایی تولید این بلوکها تاثیر بگذارد. همچنین، رقابت میان تولیدکنندگان نقشی اساسی در تعیین قیمتها دارد.
ارسال دیدگاه
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.