قالب نیوجرسی؛ مزایا وکاربردها

قالب نیوجرسی که به آن موانع بتنی نیز گفته می‌شود، به‌عنوان اجزای پیش‌ساخته در ساخت دیوارهای بتنی در پروژه‌های عمرانی کاربرد دارد. این قالب که معمولاً برای کاهش خسارات ناشی از تصادفات و همچنین هدایت وسایل نقلیه در بزرگراه‌ها و جاده‌ها طراحی شده‌اند، در اندازه‌ها و مدل‌های مختلف تولید می‌شوند.

بسته به طراحی نیوجرسی مفصلی، این موانع قابلیت اتصال به یکدیگر را دارند. یکی از ویژگی‌های بارز این مانع‌ها این است که به‌دلیل ساختار خاصشان، می‌توانند از واژگونی خودروها در هنگام برخورد جلوگیری کنند.

تاریخچه قالب نیوجرسی

قالب نیوجرسی برای اولین‌بار در دهه 1950 میلادی معرفی شد. این قالب توسط موسسه فناوری استیون و به درخواست اداره بزرگراه‌های ایالتی نیوجرسی برای چند خط کردن بزرگراه‌ها طراحی شده است. نخستین‌بار نیز در شهر نیوجرسی کانادا مورد استفاده قرار گرفت که دلیل نام‌گذاری این قالب به همین موضوع مربوط می‌شود.

این نوع موانع بتنی به‌طور  ویژه در پروژه‌های جاده‌ای کشور ما برای جداسازی مسیرها و جاده‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. نیوجرسی‌ بتنی که معمولاً طولی بین 4 تا 6 متر و وزنی بالغ بر 5 تن دارند، از سال 1375 برای اولین‌بار در آزادراه تهران – قم توسط اداره راه و شهرسازی استان قم به‌کار گرفته شدند. از سال 1394، با توجه به خطرات جانی ناشی از گاردریل‌ها، بحث جایگزینی آن‌ها با سیستم نیوجرسی استاندارد مطرح شده است.

‌قالب نیوجرسی چیست

قالب نیوجرسی که به‌عنوان مانع بتنی نیز شناخته می‌شود، از قطعات پیش‌ساخته‌ای تشکیل شده که به‌شکل نر و ماده در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند. نیوجرسی جزء دسته قالب‌های خاص و انواع قالب‌های پیش‌ساخته به‌شمار می‌آید که معمولا در کارگاه‌ها تولید و سپس به محل‌های نصب منتقل می‌شوند.

اگر به‌جاده‌ها و آزادراه‌ها توجه کرده باشید، متوجه حضور فراوان این مانع‌های بتنی در مکان‌هایی مانند ایست‌های بازرسی خواهید شد. طراحی نیوجرسی‌ها به‌گونه‌ای است که هنگام برخورد خودرو، به‌دلیل لبه‌های کمی شیب‌دار، آسیب‌ها به حداقل می‌رسند.

نیوجرسی بتنی دارای استحکام بالایی است که در برابر برخورد خودرو به سادگی آسیب نمی‌بیند. به همین دلیل، به‌ویژه در مسیر‌های پرخطر، استفاده از نیوجرسی‌ها به‌جای گاردریل‌ها مزیت بیشتری دارد.

انواع قالب نیوجرسی بتنی

قالب نیوجرسی به 3 دسته اصلی نیوجرسی ساده، نیوجرسی مفصلی و نیوجرسی لولایی تقسیم می‌شود. انتخاب نوع صحیح قالب بتنی نیوجرسی به عوامل مختلفی از‌جمله نیاز‌های پروژه، شرایط محیطی و میزان خطرات موجود وابسته است.

قالب نیوجرسی ساده

‌این نوع قالب‌ها دارای طراحی بسیار ابتدایی بوده و معمولا فاقد اتصالات خاصی هستند. قالب‌ نیوجرسی ساده بیشتر در پروژه‌های موقت و با خطرات کم ‌مورد استفاده قرار می‌گیرند. به‌دلیل طراحی ساده، فرایند ساخت و نصب آن‌ها سریع و راحت انجام می‌شود. از‌جمله مزایای این قالب‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • هزینه پایین
  • وزن کم
  • سهولت در حمل‌و‌نقل

به‌عنوان نمونه، این قالب‌ها می‌توانند در رویداد‌های محلی، نمایشگاه‌ها یا برای موانع موقتی در زمان تعمیرات جاده‌ها به‌کار روند.

قالب نیوجرسی مفصلی

نیوجرسی مفصلی دارای اتصالات فلزی است که امکان اتصال موانع به یکدیگر را فراهم می‌آورد. قالب نیوجرسی مفصلی به ایجاد دیوار‌های بتنی پیوسته و مقاوم کمک می‌کند و در پروژه‌های بزرگ و پرخطر مانند بزرگراه‌ها و طرح‌های عمرانی استفاده می‌شود.

به‌دلیل وجود اتصالات فلزی، قالب نیوجرسی بلوک‌ها را به هم متصل کرده و استحکام و پیوستگی بیشتری را به ارمغان می‌آورند. همچنین، این نوع قالب‌ها قابلیت چرخش و تنظیم زاویه اتصال (تا 22.5 درجه) را دارند که به طراحان این اجازه را می‌دهد تا اشکال گوناگونی از موانع را طراحی کنند. در مقایسه با قالب‌های ساده، این نوع قالب‌ها در برابر ضربه و تصادف مقاوم‌تر بوده و می‌توانند به حفاظت از جان عابران و رانندگان کمک کنند.

قالب نیوجرسی لولایی

نیوجرسی لولایی، ویژگی‌ها و اندازه‌های مشابهی با نیوجرسی بتنی مفصلی دارد، اما در این نوع، به‌جای به‌کارگیری مفصل برای وصل کردن نیوجرسی‌ها، از اتصالات لولایی شامل پلیت و میلگرد استفاده می‌شود.

قالب نیوجرسی پلاستیکی

در دنیای امروز، قالب‌های پلاستیکی مورد استفاده بیشتری قرار گرفته‌اند. این قالب‌ها که ساختاری متفاوت از سایر قالب‌های فلزی بتنی دارند، از پلیمر فشرده ساخته می‌شوند.

با وجود اینکه مواد به‌کاررفته در این قالب‌ها از نوع پلیمری بوده، اما نیوجرسی پلاستیکی دارای انواع مختلفی از کاربرد‌ها است. از‌جمله رایج‌ترین و پرطرفدار‌ترین این کاربرد‌ها در صنعت ساختمان می‌توان به قالب‌های پلاستیکی برای دیوار‌ها، ستون‌های بتنی و سقف‌ها اشاره کرد.

ساخت قالب نیوجرسی

قالب نیوجرسی؛ مزایا وکاربردها

کارخانه‌های سازنده قالب بتنی نیوجرسی معمولا براساس نقشه‌های وزارت راه‌و‌شهرسازی به طراحی و تولید موانع بتنی می‌پردازند. قالب نیوجرسی که در دسته قالب‌های خاص بتن قرار دارد، در اشکال و اندازه‌های متنوعی طراحی و ساخته می‌شود. بنابراین، ارسال نقشه یا ابعاد دقیق نیوجرسی مورد نظر به واحد فنی و مهندسی فیدار فولاد ضروری است. روش‌های ساخت قالب‌های نیوجرسی به شرح زیر است:

  • ‌قالب نیوجرسی سبک: این نوع قالب با استفاده از ورق فولاد مبارکه به ضخامت 3 میلی‌متر و تسمه‌های پشتی با ضخامت 5 و 8 میلی‌متر طراحی و ساخته می‌شود. ازنظر وزن، این قالب سبک بوده و تعداد دفعات بتن‌ریزی مورد نیاز برای آن کمتر است.
  • قالب نیوجرسی برگردان: این قالب دارای ورق بالایی با ضخامت بین 4 تا 6 میلی‌متر و پروفیل‌های پشتی است. به‌دلیل وزن بیشتر، تعداد دفعات بتن‌ریزی با این قالب به کیفیت بالاتری نسبت به نوع ساده و سبک می‌رسد.
  • قالب نیوجرسی برگردان چرخشی: این نوع قالب از ورق بالایی با ضخامت 5 یا 6 میلی‌متر و پروفیل‌های پشتی طراحی می‌شود. قالب نیوجرسی برگردان چرخشی دارای شاسی خاصی است که به آن اجازه می‌دهد تا به‌همراه قطعه بتنی بچرخد. قالب بتنی نیوجرسی برگردان چرخشی به‌عنوان سنگین‌ترین نوع، تعداد دفعات بتن‌ریزی با‌کیفیتی بیشتر از قالب‌های ساده و سبک را ارائه می‌دهد.
  • قالب نیوجرسی اتوماتیک زن: دستگاه اتوماتیک به‌طور مداوم و پیوسته عملیات بتن‌ریزی و اجرای نیوجرسی را انجام می‌دهد. یکی از مشکلات اصلی این دستگاه، هزینه بالای تولید نیوجرسی است. همچنین، عدم دقت در ترکیب بتن و اسلامپ می‌تواند منجر به افتادن و ریختن نیوجرسی بتنی شود.

ابعاد قالب نیوجرسی

مشخصات فنی نیوجرسی‌های بتنی در نهاد‌ها و سازمان‌های مختلف ایران متفاوت است. طراحی نیوجرسی مفصلی اداره راه و ترابری شامل مقطع 20*70*100 سانتی‌متر و طول‌های 4 و 6 متر است. در مقابل، نیوجرسی‌ شهرداری‌ با مقطع 15*60*80 سانتی‌متر و طول‌های 2 و 3 متر تولید می‌شود.

همچنین، برخی شهرداری‌ها نیوجرسی‌هایی با نیم‌متر طول نیز دارند. معمولا درخواست‌ها برای ساخت قالب بتنی نیوجرسی به نوع مفصلی 4 متری مربوط هستند که براساس  ابعاد استاندارد وزارت راه طراحی و ساخته می‌شود. رعایت مشخصات نیوجرسی مفصلی و ابعاد استاندارد در تولید قالب‌های فلزی نیز الزامی است.

وزن قالب نیوجرسی

قالب نیوجرسی؛ مزایا وکاربردها

وزن نیوجرسی بتنی پیش‌ساخته براساس عوامل مختلفی مانند حجم بتن، چگالی بتن و وزن میلگرد به‌کار رفته در آن تعیین می‌شود.

  • وزن نیوجرسی مفصلی 6 متری در حدود 5400 کیلوگرم (معادل 4 تن) تخمین‌زده می‌شود.
  • ‌وزن نیوجرسی مفصلی 4 متری به حدود 3600 کیلوگرم (معادل 6 تن) می‌رسد.
  • وزن نیوجرسی مفصلی 3 متری تقریبا 2700 کیلوگرم (معادل 7 تن) است.

‌در بازار خرید ‌و ‌فروش نیوجرسی‌های بتنی، نمونه‌هایی با وزن پایین‌تر نیز موجود هستند. علت این سبکی معمولا استفاده از مواد اولیه نامناسب در ساخت است.

کاربردهای قالب نیوجرسی

نیوجرسی بتنی سیمان با استفاده از قالب‌های خاص و در اشکال مختلف تولید می‌شود. نیوجرسی جاده عمدتا در در موارد زیر مورد استفاده قرار می‌گیرند.

  • جلوگیری از سیلاب
  • ایمن‌سازی مسیر‌ها
  • تفکیک خطوط
  • ایجاد ایست بازرسی
  • بستن مسیر‌های ممنوعه
  • تفکیک محیط‌های خاص در پروژه‌های عمرانی

ویژگی‌های مقاومتی و دوام بالای بتن، قالب نیوجرسی را به گزینه‌ای ایده‌آل برای ایجاد سازه‌های موقتی در زمان‌های خاص یا دائمی در پروژه‌های زیرساختی تبدیل کرده است. از معابر شهری گرفته تا ساخت‌و‌ساز‌های بزرگ، این قالب‌ها با انعطاف‌پذیری و کارایی بالا، در خدمت مدیریت ایمنی و بهینه‌سازی فضا‌های عمومی قرار می‌گیرند.

مزایای قالب نیوجرسی بتنی

قالب بتنی نیوجرسی به‌دلیل ساختار مسلح و اتصالات جانبی که دارند، نصب‌شان بسیار آسان است. همچنین، قابلیت تعویض این قالب‌ها درصورت آسیب یا نیاز به‌جابه‌جایی، از دیگر ویژگی‌های بارز آن‌ها بوده که باعث راحتی استفاده از آن‌ها می‌شود.

علاوه‌بر این، یکی دیگر از مزایای مهم قالب نیوجرسی بتنی سیمان، کاهش نور آزاردهنده‌ای است که از خودرو‌های مقابل در شب به چشم رانندگان می‌تابد. تمامی این خصوصیات به‌طور افزایشی باعث استفاده از این قالب‌ها در پروژه‌های راه‌سازی و حمل‌و‌نقل در جاده‌ها و مسیر‌ها شده است.

اجزای اصلی قالب نیوجرسی

قالب بتنی نیوجرسی یکی از سازه‌های کلیدی به‌شمار می‌رود که به‌عنوان مانع ترافیکی طراحی شده و هدف آن افزایش ایمنی در جاده‌ها و کاهش حوادث است. اجزای اساسی این قالب‌ها را در ادامه توضیح داده‌ایم.

  • شاسی: این قسمت به‌عنوان پشتیبان عمل می‌کند و معمولا از فولاد ساخته می‌شود. شاسی وظیفه تحمل بارهای ناشی از بتن و حفظ استحکام کلی قالب را بر عهده ‌دارد.
  • دیواره اصلی: این بخش، بدنه اصلی قالب محسوب شده که شکل و ساختار قالب را ایجاد کرده و بتن درون آن ریخته می‌شود.
  • درپوش‌ها: این اجزا معمولا برای پوشاندن بالای قالب به‌کار می‌روند و از خروج بتن به بیرون جلوگیری و به حفظ فرم قالب کمک می‌کنند.
  • محدودکننده‌های فاصله: این عناصر برای تنظیم فواصل و موقعیت صحیح بین قالب‌ نیوجرسی در هنگام ساخت موانع بتنی مورد استفاده قرار می‌گیرند و به ایجاد فاصله‌های منظم بین بلوک‌ها کمک می‌کنند.
  • جک‌های دو پیچ: این جک‌ها برای تنظیم فشار و استحکام قالب در حین ریختن بتن به‌کار می‌روند. آن‌ها به تامین فشار یکنواخت و جلوگیری از نشت بتن کمک می‌کنند.
  • بولت و مهره: این اجزا برای اتصال و تثبیت بخش‌های مختلف قالب استفاده می‌شوند و از جابه‌جایی آن‌ها در زمان ریختن بتن جلوگیری می‌کنند.
  • شاهین برای حمل‌و‌نقل: شاهین‌ها ابزار‌هایی برای جابه‌جایی قالب‌ها هستند و امکان حمل آسان در محل پروژه را فراهم می‌کنند.
  • ویبراتور‌های پرتابل: این دستگاه‌ها برای ایجاد ارتعاش در زمان ریختن بتن به‌کار می‌روند تا هوای محبوس‌شده در بتن خارج شود و بتن به‌طور یکنواخت در قالب توزیع شود.

فیدار فولاد؛ تولید کننده قالب نیوجرسی

قالب نیوجرسی؛ مزایا وکاربردها

شرکت فنی مهندسی فیدار فولاد پس‌از ارزیابی وزن و مشخصات قالب نیوجرسی و امضای قرارداد با کارفرما، طراحی دقیق قالب مورد نیاز برای تولید بتن نیوجرسی را آغاز می‌کند. سپس نقشه‌های تهیه‌شده به واحد تولید منتقل می‌شوند.

قطعات لازم برای ساخت و طراحی قالب‌ها باید بادقت بالا تولید و در‌نهایت مونتاژ شوند. اجزای تشکیل‌دهنده قالب‌ فلزی نیوجرسی معمولا شامل ورق‌های بدنه، درب‌ها، سولجر، پایه‌های زیرین، جک‌های شاغول‌کننده و پشت‌بندهایی که معمولا از قوطی ساخته می‌شوند، است.

در فرآیند تولید نیوجرسی بتنی، علاوه‌بر بتن از میلگرد برای تقویت استحکام بتن استفاده می‌شود. میلگرد در کنترل فشار و کشش وارد بر بتن نقش مهمی ایفا کرده و از آسیب‌های ناشی از تصادفات جلوگیری می‌کند.

‌به‌طور کلی، برای تولید قالب‌های خاص نیوجرسی باید مراحل زیر را دنبال کرد.

  • تعیین ابعاد و ضخامت ورق فلزی برای تولید قالب (معمولا 4 میلی‌متر)
  • برش و جوشکاری ورق‌های فلزی
  • درز‌بندی و درزگیری قالب بتن

قیمت قالب نیوجرسی

طراحی و ساخت قالب فلزی نیوجرسی بتنی سیمان براساس  نقشه و جزئیات اجرایی انجام می‌شود. هزینه تولید این قالب‌ها، مشابه سایر محصولات فلزی و صنعتی، تحت‌تاثیر عوامل مختلفی از‌جمله قیمت و نوع مواد اولیه (مانند ورق آهن، الکترود و رنگ)، حقوق و دستمزد کارگران قالب‌ساز و هزینه‌های جانبی مانند حمل‌و‌نقل، تعمیرات و مصرف آب و برق قرار دارد.

به همین دلیل، با ‌توجه ‌به نوسانات قیمت مصالح در بازار ایران، قیمت نیوجرسی 4 متری و قیمت نیوجرسی 6 متری به‌طور مداوم تغییر می‌کند. همچنین، قالب نیوجرسی سبک به‌دلیل وزن کم‌تری که دارد، قیمت پایین‌تری نسبت به قالب برگردان و قالب چرخشی دارد. به‌علاوه، قیمت قالب نیوجرسی مفصلی مربوط به وزارت راه بیشتر از قیمت قالب نیوجرسی شهرداری است.

فروش قالب نیوجرسی

ضخامت و نوع ورق به‌کاررفته در تولید قالب نیوجرسی بتنی بر هزینه‌های آن تاثیرگذار بوده بنابراین، می‌توان گفت که هرچه قالب از مواد اولیه بهتری ساخته شود، ازنظر دوام نیز کیفیت بالاتری خواهد داشت و در نتیجه قیمت آن نیز افزایش می‌یابد.

پس‌از بررسی نقشه درخواست‌‌شده و طراحی، کارخانه تولیدکننده قالب، وزن آن را محاسبه کرده و هزینه را تعیین می‌کند. درصورت سفارش از واحد فروش فیدار فولاد، طرح قالب بتن به‌همراه وزن و هزینه محاسبه‌شده به‌صورت پیش‌فاکتور به شما ارائه خواهد شد.

شرکت فنی مهندسی فیدار فولاد با 25 سال تجربه در تولید و فروش نیوجرسی، انواع قالب‌های مدولار، قالب‌های خاص فلزی، جک‌های سقفی و داربست‌های ایمن (زودبست) شناخته می‌شود.

خرید قالب نیوجرسی

قالب نیوجرسی؛ مزایا وکاربردها

برای خرید قالب نیوجرسی، باید عوامل مختلفی مانند محل استفاده را در نظر گرفت تا بتوان نوع مناسب آن را تهیه کرد. یکی‌از عوامل کلیدی در انتخاب نیوجرسی بتنی، ابعاد آن است. برخی پروژه‌ها به نیوجرسی کوچک نیاز دارند، در‌حالی‌که دیگر پروژه‌ها نیازمند بلوک‌های بزرگ‌تر هستند.

همچنین، عیار بتن مورد استفاده در فرآیند ساخت، از‌جمله نکات مهمی است که باید در نظر گرفته شود. همان‌طور که قبلا اشاره شد، خرید نیوجرسی ترافیکی بتنی می‌تواند هم به‌صورت حضوری و هم به‌صورت آنلاین انجام شود. با استفاده از خرید اینترنتی، می‌توان به سادگی قیمت‌های نیوجرسی بتنی را بررسی کرده و با مقایسه قیمت‌ها و ویژگی‌های مختلف، بهترین و مناسب‌ترین گزینه را انتخاب کرد.

براساس نقشه و نیاز‌های شما، قالب مورد نظر توسط تیم فنی مهنسی فیدار فولاد طراحی و تولید خواهد شد. تمامی قالب‌های تولیدی مطابق با استاندارد‌های وزارت راه‌و‌شهرسازی بوده و با‌کیفیت عالی و قیمت مناسب به مشتریان محترم ارائه می‌شود.

جمع‌بندی

در ‌نهایت، باید گفت که قالب نیوجرسی‌ امروز به‌دلیل افزایش سطح ایمنی، به‌طور گسترده‌ مورد استفاده قرار ‌گرفته‌ است. این ایمنی بیشتر به نوع طراحی و ساخت آن‌ها بستگی دارد. رعایت استاندارد‌های وزارت راه‌و‌شهرسازی در زمینه نقشه‌کشی نیوجرسی‌های بتنی می‌تواند به‌کارفرمایان و پیمانکاران کمک شایانی کند و خطرات جانی در محور‌های ارتباطی را به‌طور  قابل ‌توجهی کاهش دهد.

ارسال دیدگاه

پست های مرتبط