قالب فلزی بتن انتخاب اول مهندسان
5 مهر 1398
اصول قالب بندی با قالب فلزی بتن
5 مهر 1398

دلایل انتخاب قالب فلزی بتن چیست؟

ما در عصر توسعه و ساخت و ساز قرار داریم و هر روز شاهد افتتاح و راه اندازی پروژه های کلان ساخت و ساز در سطح شهر و کشور هستیم. دو نمونه از لوازم بسیار مهم در امر ساخت و ساز، قالب فلزی بتن و داربست مدولار است. پس از رعایت نکات ایمنی، یکی از مهم ترین مسائل در روند ساخت و توسعه، مصالح ساختمانی با کیفیت و درجه یک است.

قالب فلزی بتن و داربست مدولار

قالب های فلزی بتن ظرف ‌ها یا قالب ‌هایی هستند که می ‌توانند موقت یا ثابت باشند. این قالب‌ها با بتن خیس تازه یا مواد دیگر پر می‌ شوند و عموماً برای نگه‌داشتن میل‌گردها استفاده می شوند. بتن از پر کاربرد ترین مصالح در ساختمان سازی است. طریقه ی قرارگیری بتن در این قالب ها به این صورت است که ابتدا بتن را به حالت خیس و نرم در آورده سپس در قالب فلزی بتن قرار می‌ دهند. قالب فلزی بتن انواع مختلفی دارد‌: قالب فلزی برای سنگفرش، قالب فلزی برای مانع یا حصار، قالب فلزی پیاده رو و… که با توجه به نیاز پروژه ها انتخاب می شوند.

دلایل انتخاب قالب فلزی بتن چیست؟

از مزایای بتن می توان به در دسترس بودن مواد اولیه اش، قیمت خوب و به نسبت ارزان آن و مقاومت بالایی که در مقابل فشارهای زیاد از خود نشان می دهد اشاره کرد. تنها نقطه ضعف بتن منعطف نبودن آن است؛ اما همین مزایا کافی است تا بتن محبوب ترین ماده در ساخت و ساز باشد. قالب های فلزی از این نظر بسیار مورد توجه هستند که می توانند وزن بسیار زیادی را تحمل کنند و در برابر ضربه و حوادث تا حد زیادی مقاوم هستند. یکی از دیگر مزایای این قالب،‌ این است که بتن به سطح قالب نمی چسبد و هنگام استفاده، چنین مشکلاتی را پدید نمی آورد. همچنین فلزی بودن قالب مانع از خوردگی قالب می شود و هزینه ی اضافی به پروژه تحمیل نمی کند.  دقت در انتخاب قالب فلزی بتن بسیار ضروری است چرا که قالب نباید آسیب دیده و فرسوده باشد و باید تحمل وزن مورد نظر را داشته باشد. پس در انتخاب قالب فلزی بتن مورد نظر توجه و دقت لازم را داشته باشید.

تصویر ۱

داربست مدولار

داربست مدولار نوعی داربست است که عمدتاً مثلثی شکل است و رایج ترین داربست مورد استفاده هم از نظر عملکرد و هم از نظر ساخت می باشد. این داربست توسط کارگرهای ساده و به شکل میزهای مدولار مونتاژ می شود و برای استفاده اجزای آن به شکل نر و ماده به هم وصل می شوند.

تصویر ۲

چرا داربست مدولار؟

 از مزایای این داربست، ساده و ارزان قیمت بودن آن است. داربست مدولار در ساخت کفراژبندی دال های بتنی تکراری تیرها و پل ها و همچنین در سقف های مرتفع و وسیع کاربرد دارد. فریم های مثلثی داربست مدولار در اندازه های ۵۰، ۷۵ و ۱۰۰ سانتی متری تولید می شود که البته با سرجک های قابل رگلاژ می تواند برای هر ارتفاعی تنظیم و استفاده شود. از دیگر اجزای اصلی این داربست می توان از کفشک، پین اسکافولد، مهار افقی و مایل اسکافولد مثلثی و سرجک سقفی قابل تنظیم نام برد.